Ma csirke felsőcombfilét, padlizsánt, cukkinit és gombát grilleztünk. A
húst és a zöldségeket is ugyanabban a pácban érleltem reggeltől a
sütésig.
8 csirke felsőcombfilét, 1 padlizsánt (tisztítva- hosszában szeletelve), 1 cukkinit (héjastól ferdén felszeletelve) és 8 közepes fej gombát (tisztítva, kettévágva) pácoltam be.
A pác hozzávalói:
8 evőkanál csípős ketchup, 6 evőkanál olaj, 1-1 teáskanál szárított oregánó, fokhagyma granulátum és őrölt bors.
175-180 fokra és turbó grill fokozatra állítottam a sütőt, úgy
melegítettem elő, amíg a 2 tepsit kibéleltem először sütőpapírral, majd
alufóliával. Az egyik tepsire sorakoztattam a 8 bepácolt csirke
felsőcombfilét (először a bőr nélküli oldal került felülre), a másikra a
padlizsánt, cukkinit és gombát. A húsosat a legfelső sínre tettem
be, a zöldségeset alulról a második sínre. Amikor a hús bőr nélküli
oldala szép pirosra sült, megfordítottam és a bőrös oldalt is pirosra
sütöttem. A bőr isteni ropogós lett rajta. Közben Zepter módszerrel krumplit is sütöttünk.
A húsok után a zöldséges tepsi került a legfelső sínre és pár perc alatt
mindkét oldala megsült. Akkorra a húsos tepsiből kiszedtem a húsokat új
alufóliát terítettem és 6 szelet Anikó sajtot is megkíséreltem
meggrillezni, de sajnos csak szétfolyt, inkább csak olvasztott sajt
lett, viszont úgy is finom volt. A sajt kivételével mindent a
tányérunkon sóztunk meg.
Előételnek frissen fejtett borsóból főztünk levest vajas galuskával.
Mindenki elégedetten kelt fel az asztaltól :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése