2016. május 15., vasárnap

Újra grilleztünk

Ma csirke felsőcombfilét, padlizsánt, cukkinit és gombát grilleztünk. A húst és a zöldségeket is ugyanabban a pácban érleltem  reggeltől a sütésig.
8 csirke felsőcombfilét, 1 padlizsánt  (tisztítva- hosszában szeletelve), 1 cukkinit   (héjastól ferdén felszeletelve)  és 8 közepes fej gombát (tisztítva, kettévágva) pácoltam be.  
A pác hozzávalói: 
8 evőkanál csípős ketchup, 6 evőkanál olaj, 1-1 teáskanál szárított oregánó, fokhagyma granulátum és őrölt bors. 
175-180 fokra és turbó grill fokozatra állítottam a sütőt, úgy melegítettem elő, amíg a 2 tepsit kibéleltem először sütőpapírral, majd alufóliával. Az egyik tepsire sorakoztattam a 8 bepácolt csirke felsőcombfilét (először a bőr nélküli oldal került felülre), a másikra a padlizsánt, cukkinit és gombát. A húsosat a legfelső sínre tettem be, a zöldségeset alulról a második sínre. Amikor a hús bőr nélküli oldala szép pirosra sült, megfordítottam és a bőrös oldalt is pirosra sütöttem. A bőr isteni ropogós lett rajta. Közben Zepter módszerrel krumplit is sütöttünk.
A húsok után a zöldséges tepsi került a legfelső sínre és pár perc alatt mindkét oldala megsült. Akkorra a húsos tepsiből kiszedtem a húsokat új alufóliát terítettem és 6 szelet Anikó sajtot is megkíséreltem meggrillezni, de sajnos csak szétfolyt, inkább csak olvasztott sajt lett, viszont úgy is finom volt. A sajt kivételével mindent a tányérunkon sóztunk meg.
Előételnek frissen fejtett borsóból főztünk levest vajas galuskával. 
Mindenki elégedetten kelt fel az asztaltól :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése