Ismét brokkolis tésztát hoztam, mert az készült ma nálunk vacsorára,
kiegészítésként a vasárnapi húsleves és a szombati fűszeres rizseshús
maradéka mellé.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej hagyma, egy fél kilós brokkoli
rózsái (szárát most nem használtam fel), 20 dkg csiperkegomba (10 db
kisebb... pszt!!), 1 kis szál Pick kolbász, 2 fehér kanál ételízesítő
(vagy só ízlés szerint), 2 kávéskanál fokhagyma granulátum (vagy
legalább 2 gerezd reszelt, vagy áttört fokhagyma), kevés chilipor, 1
kávéskanál szárított petrezselyemzöld, 1-1,1 liter forró víz, 50 dkg 4
tojásos szarvacska tészta, (esetleg reszelt sajt a tetejére, de nem
szükséges).
A brokkoli rózsákat megmosás után leszedtem a szárukról és egészen apróra szétszedtem.
A hagymát apróra vágtam és nagyobb lábasba tettem.
A gombát tisztítás után (kalapjáról lehúztam a bőrt és a tönkök végeit
levágtam) cikkekre vágtam a botmixer poharába és fél liter forró vízzel
teljesen krémesre turmixoltam (ami nem látszik, az ellen nem ágál a
család... :D).
A kolbászról lehúztam a bőrét, hosszában négybe vágtam, aztán vékonyan felszeleteltem.
Amikor ezekkel az előkészületekkel végeztem, a hagymát megdinsztelem
kevés olajon, majd rádobtam a brokkolirózsákat és a kolbászt. Kevés
ideig együtt pirítottam, majd felöntöttem az összeturmixolt gombával.
Fűszereztem ételízesítővel, chiliporral, fokhagyma granulátummal,
szárított petrezselyemzölddel, majd felöntöttem még 5-6 dl forró vízzel,
felforraltam, beleöntöttem a csomag tésztát. Újra forrás után
takarékon, fedő alatt 7-8 percig főztem, majd 1-2 percig még állni
hagytam és reszelt sajttal megszórva tálaltam. Isteni volt :D!! Se Apa,
se Legkisebbikem nem fedezte föl a gombát benne. Legnagyobbikom a
rizseshúst választotta csípős csalamádéval, Középsőm meg délután elment
sétálni, és valahol vett kolbászt és májast, így azt vacsorázott, mert
ahhoz volt kedve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése