Ez a spenót egészen más, mint a fagyasztott spenótból készült. Nem annyira sima és nem olyan zöld, de sokkal finomabb :). Csak ketten szeretjük igazán, Középsőm és én, de ez elég volt ahhoz, hogy nekifogjak.
Hozzávalók: fél kg friss spenót, 5 evőkanál fakanál* (kb. 2-2,5 evőkanál )rétes liszt, olaj, 5 gerezd friss fokhagyma, kb. 1 csapott fehér kanál só, kb. 1,2 l tej.
A spenót vastag szárát kitépkedtem, majd a leveleket nagy tálban,
többször váltott hideg vízben alaposan átmostam. 1 liter vizet
forraltam, beledobtam a spenótleveleket, jól lenyomkodtam és hagytam,
hogy összeessenek. Néhány perc főzés után szűrőbe öntöttem, és alaposan
kinyomkodtam belőle a vizet, majd kis hűlés után apróra vágtam. A
lisztből és olajból világos rántást készítettem, belenyomtam a
fokhagymagerezdeket, ráraktam az apróra vágott spenótot, alaposan
elkevertem és felöntöttem 1 liter tejjel. Felforraltam, és hagytam kis
ideig főni, (úgy pöfögött, mint a láva) időnként óvatosan megkevertem.
Kellett még bele kevés tej, hát öntöttem még hozzá. Gondolkodtam, hogy
botmixerrel jobban szétcsapassam-e a spenótleveleket, de aztán abba
maradtam magammal, hogy jó így, kissé rusztikusabban. Középsőmnek is
tetszett. Neki bundás kenyeret sütöttem mellé, én tükörtojással ettem.
* bocsi véletlen elírtam :)
* bocsi véletlen elírtam :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése