Legkisebbikem a hidegfrontnak köszönhetően borzasztó fejfájással küzdött tegnap egész délelőtt. Kérlelt, hogy készítsek "olyan finom csípős tésztát",
amit annyira szeret. Sajnos friss petrezselyemzöldem nem volt itthon,
ezért fokhagymás-csípős-petrezselymes helyett cukkinis-csípős-fokhagymás
spagetti készült. Miután evett, enyhült a fejfájása. Én is többször
tapasztaltam már, hogy erős migrén esetén nekem is használ a
csípős-fokhagymás forró leves. Úgy tűnik Legkisebbikemnél is működni fog
az ilyen étel fejfájásra.
Ezeket tettem a mártásba: 1db héjastól durvára reszelt cukkini
(persze megmosás után), kevés olaj, 1 hegyes erős paprika, kevés só
(ízlés szerint), kevés borsikafű és olasz szárított zöldfűszerkeverék, 3
púpos kávéskanál fokhagyma granulátum, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 2
dl forró víz, kevés chilipor, 1 fehér kanál szárított petrezselyemzöld.
Tészta: 1 csomag (50 dkg) durum spagetti, 1,1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, löttyintésnyi olaj
A reszelt cukkinit és felkarikázott erőspaprikát kevés olajon, pici só
hozzáadásával megdinszteltem, rányomtam a sűrített paradicsomot,
felöntöttem forró vízzel, fűszereztem borsikafűvel, olasz
zöldfűszerkeverékkel, fokhagyma granulátummal és chili porral. Közben 10
perc alatt Zepter módszerrel megfőztem a kettétört spagettit. Az
elkészült mártást a tésztára öntöttem, alaposan elkevertem és már
ehettünk is.
És milyen az új tányér? Alig vártam, hogy ehessek róla, de nekem nagyon furcsa volt, túl sok rajta a szín :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése