Nem volt időm ma "rendes" ebédet főzni. Viszont volt egy csomó apró
krumplim a krumplis kosaramban, amivel már napok óta az a tervem, hogy
hajában főtt krumpli lesz belőle. Ma végre megvalósult. Egy Zepter
fazéknyi (5,8 literes) apró krumplit megfőztem gyorsfőző fedővel só és
fél liter víz hozzáadásával, szokásos jelzések után 15 perc alatt. Amíg a
krumpli megfőtt, 18 tojást is keményre főztem. A mai ebéd főtt tojás
volt hajában főtt krumplival, felvágottakkal, szalámival, kolbásszal,
sajttal. Én a húsevésből ki akartam maradni délben, ezért fokhagymával,
kevés ételízesítővel, őrölt borssal kevés olajon cukkinit pároltam a
krumpli és főtt tojás mellé.
Vacsorára a főtt krumpliból és tojásból az ebédről kimaradt kolbásszal,
szalámival és felvágottakkal, margarinnal, fél liter házi 30 %-os
tejföllel, trappista és házi gouda sajttal finom rakott krumplit
sütöttem. Nemcsak a tetejére reszeltem sajtot, hanem a tojásos sort is
jó néhány szelet kockára vágott sajttal tettem gazdagabbá.
Lehet, hogy méltatlan, de én a rakott krumpli kockámhoz a Lidlt-ben
frissen, melegen vásárolt édes fonott kalácsból ettem vacsorára. Isteni
volt együtt.
Az én kockám - édes fonott kaláccsal isteni volt :)! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése