2013. november 6., szerda

Kelbimbókrémleves


Féltem, hogy Apának és Legkisebbikemnek nem lesz kedvére való ez a leves, de legnagyobb örömömre szívesen megkóstolták, sőt még ízlett is nekik :)!!
Hozzávalók: 1 cs (45 dkg) mirelit kelbimbó, 1,5 liter forró víz, só és/vagy ételízesítő ízlés szerint, 2 kávéskanál fokhagyma granulátum, kevés őrölt kömény és chilipor, 3 púpos evőkanál tejföl, 1 pár bécsi virsli.
A kelbimbót puhára főztem a fűszerekkel ízesített vízben, lefedés nélkül, mert valahol azt hallottam, hogy a "k" betűs zöldségek elvesztik puffasztó hatásukat, ha nincsenek lefedve főzés közben. Amikor megpuhult a kelbimbó, botmixerrel teljesen simára mixeltem a levest. Újra felforraltam, majd beletettem a tejfölt, és kevés só is kellett még bele, újra összemixeltem, hogy a tejföl teljesen elvegyüljön benne, végül belefőztem a pár vékonyra szelt virslit. Az én tálkámba még belecsipkedtem néhány apró petrezselyemlevélkét és már ettem is. Komolyan mondom, nagyon finom volt, - bár kissé "illatos" lett tőle a lakás :). 
Második fogásnak padlizsános-kolbászos-paradicsomos olaszcsavart tésztát készítettem egy fej felaprózott hagymából, 1 hámozott, apróra vágott padlizsánból, kevés olajjal, majd vízzel párolva, rá 10 dkg nagyon apróra vágott nagyon csípős kolbász, fél liter paradicsomlé, só, pizza fűszerkeverék, két csipet oregánó, chilipor, néhány csepp édesítő.  Végül a megfőtt tészta került a mártásba, amivel jól összeforgattam és kész. A kép az ebéd után serpenyőben maradt tésztáról készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése