Féltem, hogy Apának és Legkisebbikemnek nem lesz kedvére való ez a
leves, de legnagyobb örömömre szívesen megkóstolták, sőt még ízlett is
nekik :)!!
Hozzávalók: 1 cs (45 dkg) mirelit kelbimbó, 1,5 liter forró
víz, só és/vagy ételízesítő ízlés szerint, 2 kávéskanál fokhagyma
granulátum, kevés őrölt kömény és chilipor, 3 púpos evőkanál tejföl, 1
pár bécsi virsli.
A kelbimbót puhára főztem a fűszerekkel ízesített vízben, lefedés
nélkül, mert valahol azt hallottam, hogy a "k" betűs zöldségek elvesztik
puffasztó hatásukat, ha nincsenek lefedve főzés közben. Amikor
megpuhult a kelbimbó, botmixerrel teljesen simára mixeltem a levest.
Újra felforraltam, majd beletettem a tejfölt, és kevés só is kellett még
bele, újra összemixeltem, hogy a tejföl teljesen elvegyüljön benne,
végül belefőztem a pár vékonyra szelt virslit. Az én tálkámba még
belecsipkedtem néhány apró petrezselyemlevélkét és már ettem is.
Komolyan mondom, nagyon finom volt, - bár kissé "illatos" lett tőle a
lakás :).
Második fogásnak padlizsános-kolbászos-paradicsomos olaszcsavart tésztát készítettem
egy fej felaprózott hagymából, 1 hámozott, apróra vágott padlizsánból,
kevés olajjal, majd vízzel párolva, rá 10 dkg nagyon apróra vágott
nagyon csípős kolbász, fél liter paradicsomlé, só, pizza fűszerkeverék,
két csipet oregánó, chilipor, néhány csepp édesítő. Végül a megfőtt
tészta került a mártásba, amivel jól összeforgattam és kész. A kép az
ebéd után serpenyőben maradt tésztáról készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése