Egy szép fej karfiolból készítettem ma teljesen húsmentes ebédet. (Apa
szóvá is tette, hogy még virsli sincs benne, de azért megette.) Először
levesben megfőztem a karfiolt, természetesen zöldségekkel, ahogy kell.
Aztán a nagyobb rózsákat kiszedtem és alaposan lecsepegtettem. A levest
tejfölös habarással behabartam, még kevés tojás nélküli tésztával is
gazdagítottam, és néhány perc alatt készre főztem.
A tojásos karfiolhoz először hagymát aprítottam, kevés olajon
megdinszteltem, aztán ráraktam az előfőzött karfiolrózsákat. Gyakran
megkeverve együtt sütöttem pár percig, amíg a karfiol már szinte
krémesre szétesett, és kissé pirulni kezdett. Ekkor ráöntöttem a 10
tojást, amit 3 evőkanál tejföllel, meg kevés sóval habartam el, és
rántottaszerűen megsütöttem. Krumplit sütöttem hozzá köretként.
Nagyon finom lehetett guszta! Tetszik ez a tojásos karfiol eddig még nem csináltam ilyet, de ami késik nem múlik!
VálaszTörlésKöszi Éva :), tényleg finom, érdemes kipróbálni.
VálaszTörlés