A Tesco mirelites pultjában nézelődtem ma, és olyan újdonságra figyeltem
fel, ami azonnal kíváncsivá tett. Ez volt a leveles fagyasztott
spenót. A leveleket kb. 2,5x2,5 cm-es hengerekbe csavarva fagyasztották
le - de az is lehet, hogy hosszú rudakban, amit kb. 2,5 cm-es darabokra
vágtak. Nem tudom, hogy állították elő, de az biztos, hogy párolás
közben levéldarabkákra esett szét.
A párolást 2 teáskanál Flora margarinon kezdtem, erre tettem rá fél
csomag (22,5 dkg) spenótot, aztán kb. 1-1,5 dl tej hozzáadásával
folytattam. Közben sóztam, megszórtam kevés chili porral, fokhagyma
granulátummal. Amikor a levét elfőtte, még kissé szívósnak találtam a
levélszárakat, ezért 1-1,5 dl víz hozzáadásával folytattam a párolást.
Amikor ez is elfőtt alóla, belekockáztam néhány szelet paradicsomot, fél
hegyes erős paprikát, és belevágtam 10-12 nagyobb friss
bazsalikomlevelet. Végül a főtt durum kagyló tésztát is hozzákevertem,
és némi főzőlevet is tettem alá, aztán addig főztem együtt, míg a
főzőlét mind magába szívta a tészta. Reszelt sajttal megszórva ettem
meg, mert a spenótot csak én szeretem.
A család többi tagjának cukkiniből készítettem tésztára valót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése