2013. november 17., vasárnap

Ropogós sörtésztában sült galambok


Szüleimtől megint kaptunk 6 fiatal galambot megtisztítva. Ezekből készült a hét végére leves (a galambokat félbevágva, belsőségeikkel, petrezselyemgyökérrel, sárgarépával, zellerrel, hagymával, zöldpaprikával,petrezselyemzölddel, ételízesítővel, sóval, borssal ízesített 2,5 liter forró vízben) gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 12 perc alatt megfőztem, majd visszahűtés után) 


a főtt fél galambokat kiszedtem, lecsepegtettem, kicsit megpergettem sóval és sörtésztában ropogós bundájúra sütöttem. 
A sörtésztához 12 evőkanál rétes lisztet, 3 egész tojást, fél csapott fehér kanál sót, 1 kávéskanál sütőport, és annyi sört kevertem  sűrű palacsintatésztává, ami jól bevonta a fél galambokat
Fejes salátát és törtkrumplit készítettem hozzá.

A salátához: 2 fej fejes saláta leveleire szedve, megmosva, lerázogatva. Az öntethez: 10 evőkanál víz, 5 evőkanál 10%-os ecet, 1 evőkanál olaj, 1/3 fehér kanál só, őrölt bors,  1 kávéskanál folyékony édesítőszer.



1 megjegyzés:

  1. Hűha , ez a panír nagyon finom lehet guszta! Galambból eddig csak levest ettem ami nagyon ízlett de azt is már jó régen. Ezt a finom rántott husit eltudnám képzelni akár most vacsira is!

    VálaszTörlés