Hozzávalók:
- 100 gr finomra őrölt kókuszreszelék, 100 gr darált mák, 1 teáskanál sütőpor, fél citrom sárga héja finomra reszelve, néhány csepp citromlé, 1 teáskanál vanília aroma,
- 4 tojás kettéválasztva, 4 evőkanál kristálycukor,
- 1 kis doboz friss áfonya (125 gr)
Először a száraz anyagokat mértem ki, és kevertem össze, majd hozzáadtam a citromhéjat, levet és vanília aromát, azokkal is összekevertem.
A tojásfehérjét keményre vertem a kristálycukorral, belekevertem a sárgákat is, aztán a száraz anyagokat. 12 papírkapszlit töltöttem meg a masszával, majd elosztottam a muffinok tetején az áfonyát - azt gondoltam ez is belesüllyed a tésztába, mint a múltkor a meggy. Ember tervez...
A formát 180 fokra előmelegített sütőbe toltam és 30 percig sütöttem. Tűpróba, aztán rácsra szedve hűlni hagytam a muffinokat. Amikor kihűltek kóstolás következett - mindenkinek ízlett, de legtöbbünknek a meggyes-mákos viszi még mindig a prímet. Apának ez jobban ízlett, Legkisebbikem Párjának az almás-körtés jön be legjobban.
vakuval
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése