Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol apróbb rózsákra szedve (tisztítás után kb. 500
gr), 1-2 nagy szelet egy nagyobb zellerből (tisztítás, feldarabolás után
kb. 250 gr), 1 kisebb fej hagyma (kb. 50 gr), 1 csapott fehér kanál
Himalája só, 1 fehér kanál ételízesítő, kevés őrölt bors és csilipor
(utóbbi el is hagyható), 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld, 1,7
liter forró víz, a habaráshoz: 2-3 evőkanál tejföl, 1 dl hideg víz, 1,5 evőkanál liszt; a végén 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld apróra vágva
A megtisztított, feldarabolt zöldségeket puhára főztem a fűszerekkel
ízesített vízben, kb. 20 perc alatt. Utána habarást turmixoltam, a
leveshez öntöttem, majd botmixerrel krémesre turmixoltam az egészet,
néhány percig még forraltam, végül a friss petrezselyemzölddel
ízesítettem-színesítettem. Így "üresen" is nagyon ízlett a családnak.
A második fogás Legkisebbikem kedvence, a csípős-cukkinis tészta lett. Most felturbóztam kicsit - sonkával és paradicsomlével gazdagítottam-szaporítottam rajta. Sajtot is lehetett volna reszelni rá, de senki nem kért rá, magában is nagyon ízlett mindenkinek ez a jó kis tüzes tészta.
Hozzávalók:
pici olaj, 6 gerezd frissen reszelt fokhagyma, 1 db zsenge cukkini
héjastól lereszelve (kb. 400 gr-os), 150 gr Pikok fokhagymás karaj
(sonka) vékony csíkokra vágva, 7 dl 100 %-os paradicsomlé, fél csapott
fehér kanál Himalája só, csilipor, 3 csipet szárított oregánó, 2 csipet
szárított bazsalikom, 500 gr durum spagetti Zepter módszer szerint megfőzve (1 l forró víz, 1 fehér kanál só, pici olaj, forrás után 7-8 perc)
A fokhagymát kis lyukú, a cukkinit nagy lyukú reszelőn a serpenyőbe
reszeltem. Pici olajat öntöttem alá és pirítani kezdtem. Közben csíkokra
vágtam a sonkát, azt is a fokhagymás cukkinihez adtam, tovább
pirítottam kevés só hozzáadásával. Megszórtam oregánóval, bazsalikommal
és csili porral, majd felöntöttem a paradicsomlével és pár perc alatt
készre főztem. Amikor a spagetti megfőtt, belekevertem a mártásba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése