2014. december 5., péntek

Sült oldalas

 
A sok édesség után ma húsételt hoztam mutatóba, egy isteni sült oldalast, igaz nem új recept, de elég régen készült nálunk ilyesmi. Most nagyon ráéheztem, így megleptem vele a családot. A hideg téli időben jólesik egy ilyen melengető fogás. Nálunk nagyon nagy sikere volt, még úgy is, hogy csak savanyúság és friss kenyér volt mellé.  Nagyobb mennyiség készült, hogy Legnagyobbikoméknak is tudjak belőle adni.

Hozzávalók: 3 darab szép húsos oldalas (kb 3 kg), sertéssült fűszerkeverékem.
A húst a csontok között feldaraboltam, sertéssült fűszerkeverékkel megszórva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőbe toltam, másfél óráig sütöttem, - közben a hőt 250 fokra emeltem az első óra végén. A másfél óra letelte után levettem az alufóliát, és 275 fokon sütöttem tovább az oldalas egyik oldalát 15 percig, aztán megfordítás után a másik oldalát is 15 percig, amíg ilyen szép barna lett.  Ahogy már írtam, ma csak kenyér és csípős csalamádé volt hozzá, de főzelék mellé feltétnek is nagyon finom lenne. Ha krumpli köretben gondolkodnék, akkor hagymás krumplit, vagy egy jó kis tepsis krumplit ajánlanék hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése