A sok édesség után ma húsételt hoztam mutatóba, egy isteni sült oldalast,
igaz nem új recept, de elég régen készült nálunk ilyesmi. Most nagyon
ráéheztem, így megleptem vele a családot. A hideg téli időben jólesik
egy ilyen melengető fogás. Nálunk nagyon nagy sikere volt, még úgy is,
hogy csak savanyúság és friss kenyér volt mellé. Nagyobb mennyiség
készült, hogy Legnagyobbikoméknak is tudjak belőle adni.
A húst a csontok között feldaraboltam, sertéssült fűszerkeverékkel
megszórva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, alufóliával lefedve
200 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőbe toltam, másfél
óráig sütöttem, - közben a hőt 250 fokra emeltem az első óra végén. A
másfél óra letelte után levettem az alufóliát, és 275 fokon sütöttem
tovább az oldalas egyik oldalát 15 percig, aztán megfordítás után a
másik oldalát is 15 percig, amíg ilyen szép barna lett. Ahogy már
írtam, ma csak kenyér és csípős csalamádé volt hozzá, de főzelék mellé
feltétnek is nagyon finom lenne. Ha krumpli köretben gondolkodnék, akkor
hagymás krumplit, vagy egy jó kis tepsis krumplit ajánlanék hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése