2015. december 23., szerda

Kókuszgolyó áfonyalekvárral

Ez a kókuszgolyó szinte egy az egyben a régi receptem alapján készült, csak ici-picivel emeltem meg néhány alapanyag mennyiségét és meggylekvár helyett 50 %-os gyümölcstartalmú áfonyalekvárt használtam hozzá. Rövid idő alatt, sütés és nagy halom mosatlan nélkül készült jó adag finomság.
Hozzávalók: 
50 dkg darált háztartási keksz, 35 dkg áfonyalekvár, 16 dkg Flóra margarin, 16 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor (3 dkg) - a porcukor és a kakaópor átszitálva, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál rum aroma,  kókuszreszelék.
Az alapanyagokat  - a kókuszreszelék kivételével - összegyúrtam, a masszából apró golyókat formáltam és alaposan megforgattam őket kókuszreszelékben. Egyszerű, de nagyszerű, ünnepi illatot árasztó csemege.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése