2016. március 6., vasárnap

Fatörzs "torta"

Legkisebbikem egy ideje csokitortára vágyott. Már múltkor, mikor Szüleimnek sütöttem a tortákat, egyre csak a csokitortát emlegette. De Szüleim nem szeretik a csokitortát, hát Nekik más készült. Tegnap viszont rászántam magam és sütöttem egy csokis tortát, igaz, most nem kerekre, hanem roládnak így fatörzs lett belőle. 
A Tomikának kikísérletezett 3. csokitorta receptje szerint készült, azzal a különbséggel, hogy most vaj helyett margarin került a tésztába is és a krémbe is. Ízre nagyon finom volt így is, de a vajjal készült tészta és krém is szebb. Legközelebb, ha ilyen tortát sütök, inkább maradok a vajnál. 
Erre a "tortára" nem került csokimáz, csak a krémmel kentem meg kívül is, rusztikusra, hogy tényleg fatörzsre emlékeztessen. Nagyon örültem,mert Legnagyobbikomék is átjöttek a Kicsivel, így Ők is ehettek belőle.  Aki megkóstolta, mindenkinek nagyon ízlett. 


2 megjegyzés:

  1. Ezt mi is szívesen megkóstoltuk volna - minden családtag odavan a csokitortáért! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nem tartasz elfogultnak, de ez a csokitorta OLYAN, mint a leges-legfinomabb igazi cukrász csokitorta. Isteni, érdemes akár kerekben akár roládnak kipróbálni!!! És bár nagyon finom volt így margarinnal is, de sokkal szebb ha igazi vajjal készül!!

      Törlés