2016. március 15., kedd

Padlizsános csirkemellcsíkok olaszosan

Ehhez az ételhez egy szép feszes padlizsánt és egy nagyobb fél csirkemellfilét használtam fel. Egyszerű és gyors olaszos mártást főztem belőlük spagettihez.
Hozzávalók: 
1 kisebb fej hagyma felaprítva, 2-3 evőkanál olaj,  1 nagyobb fél csirkemellfilé (kb. 250 gr) - vékony csíkokra vágva, 1 nagyobb szép feszes padlizsán - tisztítás után felaprítva, mint itt, 1 csapott fehér műanyag kanál só, 1 fehér műanyag kanál fűszerpaprika, kb. 2,5 dl passzírozott paradicsom, kb. 2,5 dl forró víz, 2-2 csipet szárított oregánó és bazsalikom, néhány csepp folyékony édesítő.
1 liter forró víz, löttyintésnyi olaj, 1 fehér műanyag kanál só, 500 gr durum spagetti
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a csíkozott csirkemellet, addig pirítottam, míg mindenütt kifehéredett, akkor hozzáadtam a padlizsánt. Sóztam, és rövid ideig együtt sütöttem, majd ráraktam a fűszerpaprikát, felöntöttem passzírozott paradicsommal és vízzel, fűszereztem oregánóval és bazsalikommal, végül néhány csepp folyékony édesítővel szelídítettem a paradicsom savasságát. Takarékon, fedő alatt pároltam készre, amíg a spagetti is megfőtt.
A spagettit Zepter módszerrel főztem, újraforrás után kikapcsoltam a tűzhelyet, és 10 perc alatt puhítottam meg a tésztát, 1x-2x megkeverve, hogy a szálak ne tapadjanak össze. 
A tányéron reszelt sajttal lehetett megszórni, de anélkül is nagyon finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése