2016. március 1., kedd

Megint tészta és megint brokkoli, most sonkával és sajttal - Újabb Unokánk lesz


Mit kéne főzni? Nap mint nap felvetődik a kérdés. Mostanában még inkább, hogy az év eleje óta Legkisebbikem Barátnője is velünk lakik, és - mostmár elárulhatom - babát vár. Nem nagyon húsos, inkább a zöldségeket részesíti előnyben, aminek én nagyon örülök, mert én is imádom a zöldségeket. Felvetettem a brokkolis tészta gondolatát, amit Ő is helyeselve fogadott. Először hús nélküli verzióban gondolkodtam, aztán mégis került bele 1 csomag (100 gr) Pikok fokhagymás karaj, mert Legkisebbikem meg nagyon húsos, igazi ragadozó, ebben teljesen drága Páromra hasonlít. Bár állítólag az én drága Egyetlenem nem ette meg a húst kiskorában, talán ezt igyekezte bepótolni felnőttként, én meg igyekeztem a kedvében járni.  
De vissza a tésztához. Persze, hogy késve kezdtem a főzéshez, ezért most nem került az ételbe a brokkoli szára, csak a rózsákat használtam fel alapos megmosás és feldarabolás után. Pici olajon kezdtem párolni a brokkolit, aztán hozzátettem a csíkokra vágott sonkát és tovább pároltam 2 fehér kanál ételízesítő , némi fokhagyma granulátum, meg kb. 1,5 dl forró víz hozzáadásával. Kb. 8-10 perc után 1 liter forró vizet adtam hozzá, amikor felforrt, beleöntöttem egy csomag (500 gr) durum kagyló tésztát, ízesítettem még 2-2 csipet oregánóval és bazsalikommal, és újra forrás után kb. 14 percig hagytam főni lefedve a kikapcsolt tűzhelyen. A tányéron durvára reszelt trappista sajttal lehetett megszórni. 

Ja, az újabb Unoka augusztus végére várható :) 

2 megjegyzés:

  1. Zöldséges tésztákat én is nagyon szeretem ez is nagyon finom lehet! Gratulálok a bővülő családhoz! Azt már tudjátok hogy kislány vagy kisfiú?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! Még nem tudjuk, de már csak pár hét van a 20 hetes ultrahangig, utána biztos okosabbak leszünk. De végül is mindegy, csak egészséges legyen. Azért azt megsúgom, hogy Legkisebbikem fiút szeretne, hogy ne szakadjon meg a családi hagyomány.

      Törlés