2016. március 4., péntek

Reggelire: rántotta

Mióta Apa elment, az egyik legkedvesebb reggelim a rántotta. Apa mindig is a rántottát szerette jobban, a gyerekek és én a tükörtojást. Ez nálam nagyot változott az elmúlt évben, rántotta rajongó lettem!! Jöhet simán, különféle paprikákkal, baconnel, szalonnával-hagymával, szinte bármivel, és majdnem minden héten. Egyszer már tavaly is nekirugaszkodtam, hogy ezt megírjam, - akkor készült a fenti kép az aznapi rántottámról (benne piros színű hegyes paprika és zöld hegyes-erős paprika), aztán csak elmaradt a poszt megírása, de a rántotta iránti rajongásom azóta is töretlen. Néha olyan érzésem van,  mintha Apuci rajtam keresztül akarná élvezni az ízeket.
Ma is rántottát sütöttem reggelire, 5-6 pici darabka füstölt szalonnával, zöld kaliforniai paprikával. A tányéron kevés csiliporral szórtam meg, hogy csípjen is, mert imádom a csípős ételeket, csakúgy, ahogy Apa is imádta. És minden falatnál Apucira gondoltam.
Persze mindig Rá gondolok, amikor kedvence készül és mindig meg is említem, hogy Apuci ezt imádná!  Minden nap minden órájában hiányzik :'( !!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése