2016. március 19., szombat

Sonkával-sajttal töltött palacsinta rántva


Tegnap a neten nézelődve láttam hasonlót valahol és nagyon megtetszett az ötlet. A gyerekekkel azt terveltük ki, hogy ma rántott sajt lesz késői ebédre, meg rántott zöldségek, de változtattam a terven, annyira furdalt a kíváncsiság, milyen is lehet ez a sonkás-sajtos tekercs. És mondhatom nem csalódtunk, mert isteni finom. Sült krumplival és majonézzel ettük. 
Hozzávalók:
8 db sós palacsinta, 8 szelet prágai sonka, reszelt trappista sajt ízlés szerint, a bundázáshoz rétes liszt, kevés sóval elhabart tojás, morzsa.
Először a palacsintákat sütöttem meg. Kevés lisztet (vegyesen finom és rétes), 1 tojást, kis tejjel, sóval és buborékos ásványvízzel kevertem sima tésztává, aztán 2-3 evőkanálnyi olajat kevertem bele. Nyolc normál méretű, és egy icipici palacsinta lett belőle. Persze csak a normál méretűeket használtam fel. 
Minden palacsintára fektettem egy-egy szelet prágai sonkát, rá egy kupac durvára reszelt sajtot, két oldalát felhajtottam, majd feltekertem a palacsintákat. Amikor mind elkészült szokásos módon bepaníroztam. 








A sajtszeleteket először lisztbe, majd háromszor tojásba-morzsába mártottam, és a hűtőbe raktam kicsit, hogy a panír megszilárduljon rajtuk. 

Forró olajban sütöttem meg először a panírozott palacsinta tekercseket, majd a sajtszeleteket, aztán törlőpapírral bélelt tálra szedtem, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen és tálalhassam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése