A második fogás, a húsos rakott karalábé hozzávalói:
- 4 db megtisztított, felszeletelt, előfőzött karalábé
- 50 dkg darált sertéshús, (jelen esetben 30 % zsírtartalmú)
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fehér kanál só
- 1 púpos fehér kanál fűszerpaprika
- 1 főzőtasak (12,5 dkg) paraboiled rizs
- 3-4 dl víz
- 2-3 evőkanál 12 %-os tejföl
- 1 nagy doboz 20 %-os tejföl
Ahogy az előző bejegyzésben már leírtam, a rakottashoz való karalábét is előfőztem a fűszeres karalábélevesben. Amíg főtt, a legnagyobb új Spider-pan serpenyőmet felforrósítottam, és a zepter módszerrel megegyező módon megpirítottam benne fél kiló darált sertés húst, amikor kifehéredett, hozzáraktam a felaprózott hagymát és fokhagymát, jól elkevertem, sóztam, ráraktam a főzőtasakból a rizst, pirítottam rövid ideig, majd megszórtam fűszerpaprikával, felöntöttem 3- dl forró vízzel, és fedő alatt kb. 20 percig főztem. Közben 180 fokra kapcsoltam a sütőt melegedni. Amikor az összes víz eltűnt a rizses pörkölt alól, öntöttem még rá egy keveset, és a vége felé hozzákevertem 2-3 evőkanál tejfölt is, azzal is tovább főztem. A végén nem maradt alatta lé. Ekkor az előfőzött karalábéval kiraktam a kis zepter tepsit, elosztottam a tetején a húst, jól megböködtem a fakanállal, hogy a hús minél több helyen lemenjen a rakottas aljáig. A tetejét megkentem 1 doboz 20 %-os tejföllel és a forró sütőben szép pirosra sütöttem. A tepsiben vágtam kockára egy szedőlapáttal. Nagyon finom rakott zöldség lett, pedig olaj és más hozzáadott zsiradék nélkül készült.
Húsos rakott karalábé |
Na ezt is ki kell valamikor próbálnom:-)
VálaszTörlésKedves Ditta! Érdemes!! :D
VálaszTörlésSzeretem a rakott ételeket, ez is biztos elnyerné a tetszésemet.
VálaszTörlésA családnak is tetszett! :)
VálaszTörlés