Nagyon megörültem ma a Lidl akciójának, gyönyörű zsenge karalábét tudtam venni jó áron. Vettem is mindjárt 5 db hatalmasat, ebből készült a mai vacsoránk: Virslis-tejfölös karlábé leves és húsos rakott karalábé. A leves hozzávalói:
- 1 hatalmas karalábé kockákra vágva
- 4 db karalábé kettévágva és felszeletelve
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 db hagyma felaprózva
- 1 darabka zöldpaprika
- 2,4 l forró víz + kb. 1 dl hideg víz
- 1,5 fehér kanál ételízesítő és ugyanannyi só / vagy ízlés szerint
- 3-4 evőkanál tejföl (12 %-os)
- 2,5 evőkanál rétes liszt
- kevés csilipor és frissen őrölt bors
- 10 dkg betű tészta
- 2 pár roppanós virsli
- 1-2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
A zöldségeket megtisztítottam, és feldarabolva főni tettem 2,4 liter forró vízben. A szeletelt karalábét is együtt főztem a többi zöldséggel, amiből a második fogás készült. Ízesítettem ételízesítővel, sóval, csiliporral és frissen őrölt borssal. Amikor a zöldségek megpuhultak, (felforrás után kb. 25-30 perc elteltével) kiszedtem a rakottashoz való karalábét, a tejfölből, hideg vízből és rétes lisztből habarást turmixoltam, amivel besűrítettem a levest, belefőztem a betűtésztát és a felkarikázott virslit, és még 10-12 percig főztem, rászórtam a szárított petrezselyemzöldet, forraltam rajta egyet, majd forrón tálaltam.
Virslis-tejfölös karalábé leves |
Még nem ettünk karalábé levest az idén, de megkivántattad most.
VálaszTörlésKöszi Kati!
VálaszTörlésMa nem főztem levest, ezt ettük jól felforralva, és még mindig nagyon finom volt!! :)