A hét végére vettem fél kiló apró szemű csiperkét, hogy valami finomat készítsek belőle, de nem került rá sor. Tegnap este azt készítettem el, még mielőtt ránk romlana.
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke gomba
- 1 nagyobb fej hagyma
- kevés olaj
- 1,5 fehér kanál ételízesítő / vagy ízlés szerint
- 2 evőkanál rétes liszt
- 2 fehér kanál fűszerpaprika
- kb. 6 dl forró víz
- fél doboz nagy poharas, 12 %-os tejföl
- a körethez
- 1 csomag (50 dkg) durum spagetti
- 1 liter forróvíz
- 1 fehér kanál só
- kevés olaj
A gombát megtisztítottam, cikkekre vágtam. Ugyancsak megtisztítottam és apróra vágtam a hagymát, majd kevés olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a feldarabolt gombát, ételízesítővel megszórtam, majd mikor levét elfőtte megszórtam liszttel, fűszerpaprikával, elkevertem, és vízzel felöntöttem. Hozzáraktam a tejfölt és jól kiforraltam. Közben másik edényben zepter módszerrel megfőztem a tésztát. Tálalásnál a tésztából három gombócot gombolygattam, tányérra tettem, és szedtem rá gombapaprikás, némi tejföllel gazdagítottam, zöldpaprikával díszítve tálaltam. Aki ilyet nem kért sajtos-tejfölös spagettit ehetett.
Tejfölös gombapaprikás spagettivel |
Imádom a gombapaprikást, a napokban én is készítettem. Én tettem még bele fokhagymát, chilit, őrölt fekete borsot, vörösbort, főző tejszínt. Beírtam a blogomba, de nem tettem közzé.
VálaszTörlésA tied is nagyon étvágygerjesztő.
Biztosan a Tied is nagyon finom lehetett! Miért nem jelenteted meg? Sokan vagyunk, akik szívesen olvasnák!! :)
VálaszTörlésNálunk gombamártás volt a hétvégén, nagyon szertjük a gombát mindenféle formában.
VálaszTörlésNálam is nyerő! :D
VálaszTörlés