A tegnapi levesben előfőzött tyúkot ma párizsiasan sütöttem át, köretnek zöldborsós rizs készítettem hozzá.
Hozzávalók:
- 1 tyúk "vastagja" (2 alsó, 2 felső comb, 2 szárny, szárnyvég nélkül, 2 mellfilé, 6 szeletre vágva
- kevés só
- kis kupac rétes liszt
- 4-5 db tojás
- olaj a sütéshez
A hűtőben frissentartó fóliával letakart főtt tyúkhúst kissé megsóztam, lisztbe, kevés sóval és liszttel elhabart tojásba mártottam és forró olajban átsütöttem. A végén a kimaradt tojást is mindkét oldalán átsütöttem a forró olajban, konyhai törlőpapíron lecsepegtettem és csíkokra vágva a hús mellé vehetett belőle aki kért.
A zöldborsós rizs hozzávalói:
- 1 fej hagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- 20 dkg mirelit zsenge zöldborsó
- 3 főzőtasak (37,5 dkg) paraboiled rizs
- 1 liter forró víz
- 2 fehér kanál ételízesítő / vagy ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 teáskanál szárított petrezselyemzöld
A hagymát apróra vagdaltam, kevés olajon megdinszteltem, hozzáraktam a mirelit borsót, azt is átforrósítottam. Beletettem a 3 főzőtasak rizst, jól átpirítottam, felöntöttem forró vízzel, ízesítettem ételízesítővel, borssal, szárított petrezselyemzölddel, és fedő alatt, takarékon 20-25 percig főztem.
A frissen sült húsokat forrón tálaltam a zöldborsós rizzsel. Nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése