2014. június 10., kedd

Kirándulás



Tegnap hátrahagytam a háztartás minden nyűgét-baját, főzést, mosogatást, takarítást, mosást, egész napi trappolást, és Pünkösd hétfőjén Apával kettesben Szilvásváradra kirándultunk szülinapi pót-ajándékként. És tényleg ajándék volt ez  a nap. Az, hogy Apa csak rám figyelt, nem volt munka, telefonálás, meccs, tenisz, főzés, semmi, ami zavaró lett volna.
A nagy meleg ellenére csodás volt a Szalajka-völgyben sétálni, a  fák alatti árnyékban. Nem volt meleg, inkább kellemes hűvös. Ebben persze biztosan közrejátszott a rengeteg víz is, ami körülvett bennünket. Mert a kis patak hol az egyik, hol a másik oldalon tűnt fel, szinte érezni lehetett a levegőben a víz hűvösségét. A hosszú autóút után jólesett a séta. Aztán a séta közben megpihenve megkóstoltuk a friss pisztrángból készült sült pisztrángot, amit salátaágyon kínáltak a Sáfrány pisztrángtenyészet  halsütő standján. Életünkben először ettünk pisztrángot, nekem ízlett, Apa nem volt elájulva tőle, mert inkább a bundában sült halat szereti. Aztán megint hosszú séta következett, majd autózás haza. Reggel indultunk, este érkeztünk. 
Furcsa volt a gyerekek nélkül. Tudom felnőttek, a két nagyobb már kirepült, nem élnek velünk. De most a még velünk élő "Legkisebbik" sem jött, mondván, hogy menjünk csak mi ketten, ne aggódjunk miatta, már felnőtt. Eddig úgy volt, hogy inkább a barátnők is jöttek velünk, ha mentünk valahova. Úgy tűnik új távlatok nyílnak előttünk Apával, újra csak kettesben leszünk, mint a kezdet kezdetén - esetleg az Unokákkal :).




Utóirat:
Beszkenneltem a völgy térképét, amelyen a látnivalók jelölve vannak - a térképet a bejáratnál lévő parkolóban a parkolási díj kifizetése után (1400,- Ft/nap/gépkocsi) kaptuk.

    
a Szalajka völgy térképe a látnivalókkal




A térképen két útvonal látható:
- Az egyik a 3-4-5-6-7-8-9-es számokkal jelzett látnivalókkal, csak gyalogosan - ill. kisvonattal,
  lovas  fogattal, vagy pár üléses elektromos kis kocsival közelíthetők meg.
- A másik út (10-14-ig) autóval is bejárható, de ott nem voltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése