2014. június 2., hétfő

Sonkás-sajtos mini-muffin



Tegnap volt a szülinapom, mindkét itthon élő Gyermeketől és Barátnőiktől hasznos konyhai ajándékot kaptam. Legnagyobbikoméktól egy csodás Pataki tálat, Legkisebbikeméktől egy Mini-muffin sütőt.  A Pataki tálat is hamarosan ki fogom próbálni, de ma a mini-muffin sütőt próbáltam ki. Valami sós muffin receptet kerestem a neten, leginkább sonkásat-sajtosat. Első ránézésre ez tetszett legjobban, hát valami ilyesmi tésztát állítottam össze, persze megint kis eltéréssel.
Hozzávalók: 2 teás csésze liszt (univerzális, búzacsírás), 1-1 ugyanolyan csésze szeletelt, felkockázott Delco paprikás pulykasonka és durvára reszelt Fittimo fokhagymás sajt, 2 csipet só, 1 tojás, 2 evőkanál olaj, 1 ugyanolyan csésze víz, 1-1 teáskanálnyi sütőpor és szódabikarbóna.
Ezeket összedolgoztam és a kis elektromos muffinsütőben  megsütöttem. A tésztamennyiségből 4 sütésre futotta, így összesen 28 pinduri sonkás-sajtos muffinunk lett. 
Először csak simán sütöttem, a végén  durvára reszelt sajttal is megszórtam. Apa megkóstolta, aztán egy sütésnyit elhordott belőle, és nagyon dicsérte. Legkisebbikemnek és nekem is ízlett, az is mutatja, hogy mind elfogyott. Csak egy hibája van: egy adag sütés ideje kb. 22 perc (a használati utasításban szereplő édes alaprecept állítólag 8-9 perc alatt elkészül), így kb. másfél óráig sütögettem ezt a pár darabot. Persze közben nem kellett ott állni mellette, dolgozhattam mást, de nem hiszem, hogy ez így  energiatakarékos lenne. Bár a lakást nem melegítette úgy fel, mint a sütő tenné. 
Apa szerint a Kicsik ezt biztosan szeretnék, talán így lehetne egy kis változatosságot csempészni Tomikám étkezésébe, ha a nyáron jönnek. Szerintem Legkisebbikemék is ilyen meggondolásból választották ezt az ajándékot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése