Katinál
láttam meg ezt a finomságot, és azonnal felvettem a mielőbb
kipróbálandók listájára. Nem pontosan úgy készítettem, ahogy Kati, de
ennyi szabadság mindenkinek jár :). Ebben a formában a szétválasztó
étrendbe is beillik, 4 óra utána a várakozási idő. Ja, és nem mellesleg
valami isteni finom. Köszönöm Katinak, megosztotta velünk Tesója Kinga receptjét - egyúttal Kingának is köszönet :)!!
Én ma vacsorára 2 padlizsánból készítettem, mert ez csak próba adag volt, igaz, így is tele lett vele egy tepsi.
A padlizsánokat megmosás után kb. 1,5 cm-es szeletekre vágtam, a szeleteket kevés sóval meghintettem, és szűrőbe tettem, hogy kicsepeghessen a leve. Utána egy sütőlemezt kibéleltem sütőpapírral, és a szárazra törölgetett padlizsánszeleteket egymás mellé fektettem.
Mindegyiket megkentem Combino kész paradicsomszósszal.
Fittimo fokhagymás sajtot szeleteltem, majd a szeleteket vékony
csíkokra vágtam, ezeket a sajtcsíkokat elosztottam a paradicsomos
padlizsánszeleteken. A sajtra apróra vagdalt lila hagyma következett, arra 1-1 szelet hegyes erős paprika. A padlizsán szeletek felére ezután nagyon vékony virslikarikákat (3-4 db-ot), másik felére kb. 10 dkg felcsíkozott lehelet vékony sonkát halmoztam.
A legvégén egy-egy szeletke baconnel takartam be a halmokat,
majd irány a 200 fokra előmelegített légkeverésre állított sütő. Kb. 10
percig így sült, de aztán megemeltem a hőfokot 250 fokra, és addig
sütöttem, míg a bacon szépen megszínesedett a tetején, a sajt megolvadt
alul, a padlizsán megpuhult és isteni illatok terjengtek a konyhában.
Nagyon vártam, hogy kóstolhassam, és majd elolvadtam a gyönyörűségtől
olyan finom volt. Imádom a pizzát, ezzel a változattal ki tudom váltani a
hétvégi "bűnözős" pizzát, mert mindennek ellen tudok állni, csak a
pizza csábításának nem. Ezentúl lelkiismeretfurdalás nélkül ehetem
legkedvencebb ételemet. Még egyszer köszönöm Kati :)!!
Nagyon guszta és finom lehet! Ezt én is kinéztem magamnak kipróbálásra!
VálaszTörlésLáttam, hogy Te is kinézted, érdemes kipróbálni, mert nagyon finom :)!!
VálaszTörlés