2014. május 6., kedd

Padlizsános-zöldséges rizs hot madras curryvel, paradicsomos uborkasalátával


Nagyon hasonlóan készítettem már padlizsános-currys rizses húst, ami ITT olvasható. Most a szétválasztó étrend jegyében hús helyett mirelit zöldborsó-sárgarépa keverék került ebbe a finom egytálételbe. 
Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej felaprított hagyma, 1 szép feszes padlizsán hámozva, apróra vágva, 45 dkg finomfőzelék alap (sárgarépa-zöldborsó), 25 dkg (2 főzőtasak) paraboiled rizs, 5-6 dl forró víz, ételízesítő és/vagy só ízlés szerint, 2 fehér kanál hot madras curry por, chili por és őrölt bors ízlés szerint. 
Először a hagymát dinszteltem meg, majd rádobtam a padlizsánt, megszórtam ételízesítővel és sóval, pár perc párolás után hozzáöntöttem a borsó-répa keveréket. Amikor az is felforrósodott, a rizs következett a főzőtasakokból. Lepirítás után felöntöttem forró vízzel, fűszereztem hot madras curry porral, őrölt borssal és chili porral,  majd 20 percig főztem, amíg a rizs az összes levet magába szívta.

Mellé uborkából és paradicsomból dobtam össze egy gyors és finom citromos öntetű salátát.
1 kígyóuborkát és 4 paradicsomot feldaraboltam, ízesítettem egy kis citrom levével, 1 evőkanálnyi olajjal, sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és jól elkevertem. Állni hagytam, míg elkészült a rizs.

Első fogásként zöldhagymás-petrezselymes karfiolkrémlevest főztem, amit pirított kenyérkockákkal tálaltam.
Hozzávalók: kb. 40 dkg rózsáira szedett friss karfiol (de jó a mirelit is),  pici olaj, 5 vékony szál zöldhagyma felkarikázva, 1 fehér kanál szárított petrezselyemzöld, 2 fehér kanál só- és adalék mentes fűszerkeverék  (nem jut eszembe a neve, de csupa szárított zöldség), kb. 1,3 liter forró víz, 1 evőkanál rétes liszt, 
pici olajon megpirított kenyérkockák

A zöldségeket megfőztem a fűszeres vízben, sűrítettem egy evőkanál rétes liszttel, majd krémesre turmixoltam. Néhány perc forralás után pirított  kenyérkockákkal tálaltam.


A szénhidrátos-zöldséges ebéd után 3 óra a várakozási idő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése