Nagyon hasonlóan készítettem már padlizsános-currys rizses húst, ami ITT olvasható. Most a szétválasztó étrend jegyében hús helyett mirelit zöldborsó-sárgarépa keverék került ebbe a finom egytálételbe.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej felaprított hagyma, 1 szép
feszes padlizsán hámozva, apróra vágva, 45 dkg finomfőzelék alap
(sárgarépa-zöldborsó), 25 dkg (2 főzőtasak) paraboiled rizs, 5-6 dl
forró víz, ételízesítő és/vagy só ízlés szerint, 2 fehér kanál hot
madras curry por, chili por és őrölt bors ízlés szerint.
Először a hagymát dinszteltem meg, majd rádobtam a padlizsánt,
megszórtam ételízesítővel és sóval, pár perc párolás után hozzáöntöttem a
borsó-répa keveréket. Amikor az is felforrósodott, a rizs következett a
főzőtasakokból. Lepirítás után felöntöttem forró vízzel, fűszereztem
hot madras curry porral, őrölt borssal és chili porral, majd 20 percig
főztem, amíg a rizs az összes levet magába szívta.
Mellé uborkából és paradicsomból dobtam össze egy gyors és finom citromos öntetű salátát.
1 kígyóuborkát és 4 paradicsomot feldaraboltam, ízesítettem egy kis
citrom levével, 1 evőkanálnyi olajjal, sóval, borssal, fokhagyma
granulátummal és jól elkevertem. Állni hagytam, míg elkészült a rizs.
Első fogásként zöldhagymás-petrezselymes karfiolkrémlevest főztem, amit pirított kenyérkockákkal tálaltam.
Hozzávalók: kb. 40 dkg rózsáira szedett friss karfiol (de jó a mirelit is),
pici olaj, 5 vékony szál zöldhagyma felkarikázva, 1 fehér kanál
szárított petrezselyemzöld, 2 fehér kanál só- és adalék mentes
fűszerkeverék (nem jut eszembe a neve, de csupa szárított zöldség), kb.
1,3 liter forró víz, 1 evőkanál rétes liszt,
pici olajon megpirított kenyérkockák
A zöldségeket megfőztem a fűszeres vízben, sűrítettem egy evőkanál rétes liszttel, majd krémesre turmixoltam. Néhány perc forralás után pirított kenyérkockákkal tálaltam.
A szénhidrátos-zöldséges ebéd után 3 óra a várakozási idő.
pici olajon megpirított kenyérkockák
A zöldségeket megfőztem a fűszeres vízben, sűrítettem egy evőkanál rétes liszttel, majd krémesre turmixoltam. Néhány perc forralás után pirított kenyérkockákkal tálaltam.
A szénhidrátos-zöldséges ebéd után 3 óra a várakozási idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése