Két gyönyörű házi csirkét sikerült vennem tegnap a csarnokban a
vasárnapi ebédhez, mindkettőnek szép nagy mája volt. Nem akartam sem a
levesbe, sem a csirkepörköltbe belefőzni, hogy ne legyen máj íze az
ételnek (Legkisebbikem utálja a májat), és ne keményedjen
élvezhetetlenre.
A két májhoz 4 dl vizet forraltam kevés sóval, ételízesítővel és őrölt
borssal, ebbe engedtem bele a megtisztított májakat. Fedő alatt
forraltam 2-3 percig, aztán a tűzről levéve a forró fűszeres vízben
tartottam az ebéd tálalásáig (kb. 10-15 percig). Akkor tányérra szedtem
és felszeleteltem. Isteni, krémesen puha és fűszeres volt. Tettünk
belőle a levesbe és a csirkepörkölt szaftjába is. Szinte elolvadt a
szánkban :). Ezután csak így fogom készíteni!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése