2014. május 13., kedd

Betegségemről

Már többször megemlítettem a blogban, hogy egy nagyon makacs arcüreggyulladás kínoz. Sem a felírt antibiotikumok, sem az arcüreg öblítés nem hozott gyógyulást, hiába járkálok február óta orvosokhoz. Fül-orr-gégészhez, aki szerint fogászati probléma okozza a bajt. Fogászokhoz, akik szerint egészen biztos, hogy nem fogászati probléma. Fogászati röntgenek, arcüreg röntgenek után április végén ct vizsgálaton is átestem, ami ugyancsak az arcüreg fedettségét mutatta, illetve, hogy az érintett oldalon az utolsó fog körüli rész felritkult és bedomborodik az arcüregembe. Így annak ellenére, hogy a fogorvosok szerint biztos, hogy nem fogászati probléma okozza a gyógyulni nem akaró betegséget, arra a döntésre jutottam, hogy megválok a kérdéses fogtól. Tegnap átestem a foghúzáson, ami kiütött kicsit, de szerencsére nem annyira, mint egy évekkel ezelőtti...

Most bizakodva várom, hogy meggyógyulok végre. Ha mégsem így történik, akkor vár rám még egy menet a fül-orr-gégészeti klinikán. Legutolsó látogatásomkor ugyanis a fül-orr-gégész doktornő beutalót adott műtéti javaslattal. Szerinte, ha a fogászati beavatkozás nem hozná meg a várt gyógyulást, akkor esélyem van rá, hogy ciszta van az arcüregemben, amit endoszkópos műtéttel tudnak gyógyítani.
Remélem arra már nem lesz szükség, mert már az arcüreg mosás sem volt egy leányálom, biztos nem lenne kellemes az a "kis" műtét sem. Drukkoljanak, hogy ne legyen rá szükség :)!!
(kép a Google-ról) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése