Egyszerű szénhidrátos étel készült ma ebédre, zöldborsós-gombaszószos tészta.
Tegnapelőttről volt még brokkolikrémleves, tegnapról csontleves, ha
valaki levesre vágyott ezek közül választhatott előtte (én egy tálka
brokkolikrémlevest választottam, így az egész ebédem testkontrollos
maradt).
A zöldborsós-gombaszósz hozzávalói: 1-2 evőkanál olaj, 1 fej
felaprított hagyma, 30 dkg mirelit zöldborsó, 25 dkg gomba, 0,5 liter
meleg víz, só, ételízesítő, őrölt bors ízlés szerint, 4 evőkanál
tejszín, fél piros kaliforniai paprika, két fél hegyes erős paprika
(mindkettő magház felöli vége volt) nagy csokor petrezselyemzöld + 1
teáskanál szárított petrezselyemzöld
valamint 1 csomag (fél kg) durum kagylótészta, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, pici olaj
Kevés olajon megdinszteltem kissé a felaprított hagymát, majd
hozzáöntöttem a borsót. Addig pároltam együtt, míg a borsószemek
átforrósodtak. Ekkor a megtisztított, cikkekre vágott gombát krémesre
turmixoltam fél liter jó meleg vízzel, és ezzel a sűrű gombapéppel
öntöttem föl a borsót. Sóztam, kevés ételízesítőt és őrölt borsot tettem
bele és főztem pár percig, csak utána került bele a kockákra vágott
kaliforniai paprika és a felaprított petrezselyemzöld. A legvégén kevés
tejszínnel ízesítettem, amivel csak pár másodpercig forraltam,
beletettem a szárított petrezselyemzöldet, belekevertem a forrás után 15
percig főzött kagyló tésztát és petrezselyemzölddel díszítve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése