Mióta többnyire testkontrollosan eszünk, párom már többször kérte, hogy
főzzek Rózsi mama féle krumplifőzeléket. Eddig mindig visszautasítottam,
mert ahhoz tej is kell. A tej meg a krumpli viszont testkontrollban
nem férnek össze, mert az egyik fehérje, a másik meg szénhidrát.
Ma más levesnek való hirtelen nem jutott eszembe, mint pár szem
újkrumpli 2 szál répával és 2 szál petrezselyemgyökérrel. De mert megint
késésben voltam az ebéddel, olyan módon kellett előkészítenem, hogy
mihamarabb megfőljön. Eszembe jutott, hogy a krumplit és a zöldségeket
uborkaszelőn gyorsan leszelem.
Aztán mikor a krumpli már le volt szelve, beugrott, hogy a Rózsi mama
féle krumplifőzelékhez is vékony szeletekre kell vágni a krumplit. Így
mikor a zöldségekkel is végeztem (addig vízforralóban felforraltam a
leveshez való 1,7 l vizet) felöntöttem forró vízzel, ízesítettem 3
babérlevéllel, sóval, ételízesítővel és lefedve elkezdtem főzni.
Kb. 10-15 perc után habarást turmixoltam 2 evőkanál rétes lisztből kb. 1,5 dl hideg vízből meg 2 jó púpos evőkanál tejfölből (a testkontroll táblázat
szerint a tejföl zsiradék, de csínján kell vele bánni), és azzal
besűrítettem a levest. Még pár perc főzés, hogy a liszt se maradjon
nyers, és máris tálalhattam. Isteni finom levesünk lett. Kétféle
tésztát, (mákosat és káposztásat) készítettem utána második fogásnak.
A szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése