2014. május 28., szerda

Babérleveles fehér krumplileves, avagy Rózsi mama féle krumplifőzelék-leves



Mióta többnyire testkontrollosan eszünk, párom már többször kérte, hogy főzzek Rózsi mama féle krumplifőzeléket. Eddig mindig visszautasítottam, mert ahhoz tej is kell. A tej meg a krumpli viszont  testkontrollban nem férnek össze, mert az egyik fehérje, a másik meg szénhidrát. 
Ma más levesnek való hirtelen nem jutott eszembe, mint pár szem újkrumpli 2 szál répával és 2 szál petrezselyemgyökérrel. De mert megint késésben voltam az ebéddel, olyan módon kellett előkészítenem, hogy mihamarabb megfőljön. Eszembe jutott, hogy a krumplit és a zöldségeket  uborkaszelőn gyorsan leszelem. 
Aztán mikor a krumpli már le volt szelve, beugrott, hogy a Rózsi mama féle krumplifőzelékhez is vékony szeletekre kell vágni a krumplit. Így mikor a zöldségekkel is végeztem (addig vízforralóban felforraltam a leveshez való 1,7 l vizet) felöntöttem forró vízzel, ízesítettem 3 babérlevéllel, sóval, ételízesítővel és lefedve elkezdtem főzni. 
Kb. 10-15 perc után habarást turmixoltam 2 evőkanál rétes lisztből kb. 1,5 dl hideg vízből meg 2 jó púpos evőkanál tejfölből (a testkontroll táblázat szerint a tejföl zsiradék, de csínján kell vele bánni), és azzal besűrítettem a levest. Még pár perc főzés, hogy a liszt se maradjon nyers, és máris tálalhattam. Isteni finom levesünk lett. Kétféle tésztát, (mákosat és káposztásat) készítettem utána második fogásnak.
A szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése