2014. május 22., csütörtök

Sonkás-baconös "rakott" karfiol-karalábé


A vasárnapi csirkepörkölthöz pároltam meg egy fej karfiolt és egy nagyobb karalábét. Először a pörkölt gőzében párolódott 20 percig, akkor szerettem volna feltálalni, de még nagyon keménynek bizonyult, ezért a pörköltet akkor tésztával és kovászos uborkával ettük meg. A karfiol és a karalábé pedig kevés víz hozzáadásával párolódott közben puhára, majd kihűlés után a hűtőbe került másnapig. Másnap egy jó kis rakottas lett belőle a tészta nélküli húsleves utánra.
Hozzávalók: 
1 fej rózsáira szedett karfiol és egy hatalmas megtisztított, felkockázott karalábé kevés sós-ételízesítős  vízben megpárolva, pici olaj a sütőpapír kikenéséhez, 15 dkg leheletvékony pulykasonka csíkokra vágva, 4 db L-es tojás, pici só,  1 nagy poharas 20 %-os tejföl, 1 csomag (20 dkg) szeletelt bacon.
Egy kis tepsit (21*29 cm) kibéleltem sütőpapírral (a könnyebb mosogatás végett), a papírt néhány csepp olajjal kikentem. Erre terítettem a lecsepegtetett párolt zöldségeket, mindenütt megszórtam csíkokra vágott sonkával. A négy tojást összeturmixoltam egy jó púpos evőkanál tejföllel és pici sóval, és a sonkás zöldségre öntöttem. A maradék tejföllel lesimítottam és betakargattam a bacon szeletekkel. 250 fokos sütőben alsó-felső fokozaton szép pirosra sütöttem. Három szép adag lett belőle. Örültem, mert Apának és Legkisebbikemnek is nagyon ízlett :)
Ja, majd el felejtettem: testkontrollban 4 óra a várakozási idő utána.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése