A vasárnapi csirkepörkölthöz pároltam meg egy fej karfiolt és egy
nagyobb karalábét. Először a pörkölt gőzében párolódott 20 percig, akkor
szerettem volna feltálalni, de még nagyon keménynek bizonyult, ezért a
pörköltet akkor tésztával és kovászos uborkával ettük meg. A karfiol és a
karalábé pedig kevés víz hozzáadásával párolódott közben puhára, majd
kihűlés után a hűtőbe került másnapig. Másnap egy jó kis rakottas lett
belőle a tészta nélküli húsleves utánra.
Hozzávalók:
1 fej rózsáira szedett karfiol és egy hatalmas megtisztított, felkockázott karalábé kevés
sós-ételízesítős vízben megpárolva, pici olaj a sütőpapír kikenéséhez,
15 dkg leheletvékony pulykasonka csíkokra vágva, 4 db L-es tojás, pici
só, 1 nagy poharas 20 %-os tejföl, 1 csomag (20 dkg) szeletelt bacon.
Egy kis tepsit (21*29 cm) kibéleltem sütőpapírral (a könnyebb mosogatás
végett), a papírt néhány csepp olajjal kikentem. Erre terítettem a
lecsepegtetett párolt zöldségeket, mindenütt megszórtam csíkokra vágott
sonkával. A négy tojást összeturmixoltam egy jó púpos evőkanál tejföllel
és pici sóval, és a sonkás zöldségre öntöttem. A maradék tejföllel
lesimítottam és betakargattam a bacon szeletekkel. 250 fokos sütőben
alsó-felső fokozaton szép pirosra sütöttem. Három szép adag lett belőle.
Örültem, mert Apának és Legkisebbikemnek is nagyon ízlett :)
Ja, majd el felejtettem: testkontrollban 4 óra a várakozási idő utána.
Ja, majd el felejtettem: testkontrollban 4 óra a várakozási idő utána.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése