A Bernitől kapott csomagból választottam pácot a tegnapi vacsorához.
Eredetileg sütőzacskó is volt mellékelve a fűszerkeverékhez, de azt nem
használtam fel, egyszerűen alumínium grillezőtálcán sütöttem meg a
csirkedarabokat a sütőben nagy felületű infra grill alatt. A múltkori
grillezés óta nagyon tetszik ez a sütési mód, tegnap még Apa is úgy
nyilatkozott, hogy az így sütött csirke sokkal finomabb a hagyományosan
sütöttnél.
A fűszerkeverék tartalmát nagyjából sikerült lefordítanom: só,
hagyma, cukor, paprika, curry, fokhagyma, fehér mustármag, feketebors,
oragano, kardamom, zeller, petrezselyem, gyömbér.
Persze a felsorolás nem teljes, mert volt olyan, amit a fordító nem
tudott értelmezni, ezért az eredeti listát is mellékelem, hátha érdekel
valakit.
A páchoz kicsavartam még két nagy narancs levét, tettem még hozzá kevés chili port, fokhagyma granulátumot, meg kb. 2 evőkanálnyi olajat. Alaposan összekevertem és a csirkedarabokra öntöttem. Ja, majd elfelejtettem, 6 darab farrészes csirkecombot
daraboltam három részre, aztán a húsokat a csontokra merőlegesen körben
bevágtam még 2-3 helyen, hogy a pác minél könnyebben beledolgozhassa
magát, illetve könnyebben átsüljön.
Kb. 1-1,5 órát álltak a húsok a pácban, utána 275 fokra előmelegített
nagy felületű infra grill fokozaton oldalanként kb. 15 percig sütöttem,
felülről a második sínre tolva a tepsit. Először az alsó combok és
három farrész került a sütőbe, utána a felső combok és a maradék 3
farrész.
A fiúk hagymás krumplit és salátát kaptak hozzá.
Én a testkontroll jegyében párolt zöldséget (brokkoli-karfiol-sárgarépa) és salátát.
A salátában egy tömör jégsaláta fele, 1 fej lilahagyma, 1
piros hegyes paprika, 1 nagy hegyes-erős paprika, 2 nagy paradicsom
volt. Az öntetben 1 kis citrom leve, 2 csipet só, 1 evőkanálnyi olaj és
őrölt bors volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése