Van már a blogon csevap recept, de ez olyan finom volt, hogy megérdemli a
megörökítést. Főleg, hogy nagyon jól passzol a testkontrollos étrendbe.
Hozzávalók:
kb. 1,1 kg darált sertéscomb, 1 és 1/3 fehér kanál só, 1 hatalmas, nagyon apróra vágott hagyma, 1 púpos teáskanálnyi őrölt bors.
Ezeket jó alaposan összedolgoztam, kis rudakat formáltam belőle
és 250-275 fokra állított nagy felületű infra grill alatt szép pirosra
sütöttem minden oldalát. Ebből a mennyiségből 18 db csevap lett.
Hozzá egy nagy tál saláta készült
1 szép tömör fej jégsalátából, 1 kígyóuborkából, 2 fej vékonyra szelt
lila hagymából, és kb. 40 dkg nagyobb szemű, de kemény cherry
paradicsomból.
Az öntethez
4 nagy púpos evőkanál majonézt, ugyanannyi 20 %-os tejfölt elkevertem két kis citrom kifacsart levével, sóval és borssal.
A tányérra szedett salátát picit megsóztuk, utána megöntöztük az
öntettel, jól elkevertük és a megsült csevap rudakkal megvacsoráztuk.
Vérré vált bennünk :)!!
Várakozási idő utána 4 óra.
Praktika: Az alumínium grilltálcát alulról bevontam alufóliával (fényes fele mutasson a grilltálca felé), hogy a kioldódó húsnedvek és zsiradék ne süljön oda a tepsihez, amin a sütőbe toltam. Így a tepsit egyszerű elmosni, a grilltálcát meg csak kidobom az alufóliával együtt.
Praktika: Az alumínium grilltálcát alulról bevontam alufóliával (fényes fele mutasson a grilltálca felé), hogy a kioldódó húsnedvek és zsiradék ne süljön oda a tepsihez, amin a sütőbe toltam. Így a tepsit egyszerű elmosni, a grilltálcát meg csak kidobom az alufóliával együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése