2014. június 7., szombat

Kolbászos-paradicsomos csirke


Ezt az ételt találtam ki ma vacsorára, mert csak egy kevés farrészes csirkecombot kaptam, ami ráadásul nem is volt valami szép, ezért a bőrét ki kellett dobnom. A bőr nélküli csirke inkább visszataszító a család számára, mint kívánatos, ezért fel kellett dobnom valamivel. A sima csirkepörkölt már a könyökünkön jön ki, ezért ezt a kolbászos-paradicsomos változatot gondoltam ki.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej felaprított hagyma, 3 gerezd ugyancsak apróra vágott fokhagyma, 10 dkg lebőrözött, hosszában kettévágott, felszeletelt tóalmási tüzes kolbász, 5 db bőr nélküli, háromba vágott  farrészes csirkecomb, 1 fehér kanál só, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 500 gr Nostia passzírozott paradicsom, kb. 1 dl víz a paradicsomos doboz kiöblítéséhez, 2 csipet oregano, 1 teáskanálnyi Kania pizza fűszerkeverék.
A hagymákat kevés olajon megdinszteltem, majd rádobtam a szeletelt kolbászt és összepirítottam kicsit. Ebbe a kolbászos hagymás alapba kerültek a csirkedarabok, amiket fehéredésig sütöttem, aztán sóztam, megszórtam fűszerpaprikával, elkevertem és felöntöttem a passzírozott paradicsommal, a dobozt kiöblítettem kevés vízzel, és azt is a csirkére öntöttem. Fűszereztem még oreganoval és pizzafűszer keverékkel és fedő alatt kb. 40-45 perc alatt készre főztem. 
Gyermelyi olaszcsavart tésztával tálaltam. Legnagyobb örömömre nagyon ízlett a családnak, isteni ízt kapott a hús a kolbásztól, paradicsomtól. Valószínű a "tüzes" kolbásztól  még jó csípős is lett. Máskor is fogok ilyet főzni, mert tényleg nagyon finomra sikeredett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése