Ezt az ételt találtam ki ma vacsorára, mert csak egy kevés farrészes
csirkecombot kaptam, ami ráadásul nem is volt valami szép, ezért a bőrét
ki kellett dobnom. A bőr nélküli csirke inkább visszataszító a család
számára, mint kívánatos, ezért fel kellett dobnom valamivel. A sima
csirkepörkölt már a könyökünkön jön ki, ezért ezt a
kolbászos-paradicsomos változatot gondoltam ki.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej felaprított hagyma, 3 gerezd
ugyancsak apróra vágott fokhagyma, 10 dkg lebőrözött, hosszában
kettévágott, felszeletelt tóalmási tüzes kolbász, 5 db bőr nélküli,
háromba vágott farrészes csirkecomb, 1 fehér kanál só, 1 fehér kanál
fűszerpaprika, 500 gr Nostia passzírozott paradicsom, kb. 1 dl víz a
paradicsomos doboz kiöblítéséhez, 2 csipet oregano, 1 teáskanálnyi Kania
pizza fűszerkeverék.
A hagymákat kevés olajon megdinszteltem, majd rádobtam a szeletelt
kolbászt és összepirítottam kicsit. Ebbe a kolbászos hagymás alapba
kerültek a csirkedarabok, amiket fehéredésig sütöttem, aztán sóztam,
megszórtam fűszerpaprikával, elkevertem és felöntöttem a passzírozott
paradicsommal, a dobozt kiöblítettem kevés vízzel, és azt is a csirkére
öntöttem. Fűszereztem még oreganoval és pizzafűszer keverékkel és fedő
alatt kb. 40-45 perc alatt készre főztem.
Gyermelyi olaszcsavart tésztával tálaltam. Legnagyobb örömömre nagyon
ízlett a családnak, isteni ízt kapott a hús a kolbásztól, paradicsomtól.
Valószínű a "tüzes" kolbásztól még jó csípős is lett. Máskor is fogok
ilyet főzni, mert tényleg nagyon finomra sikeredett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése