2014. június 30., hétfő

Lecsó sültcsirke maradékkal, füstölt kolbásszal



A tegnapi ebédnél a fiúk hagytak némi pizzafűszeres ízesítésű sültcsirkét: a két mellét, egy alsó combot és egy fél farrészt. Eszembe jutott, hogy egy jó kis lecsót fel lehetne dobni vele. Aztán a főzés utolsó fázisában, miután megkóstoltam a sülthúsos lecsót, éreztem, hogy kellene még bele egy kis plusz íz. Egy kis füstös, úgyhogy beleszeltem még egy kis darab - kb 10 cm - tóalmási csípős kolbászt. 
A lecsó hozzávalói: 2 hatalmas hagyma, 5 nagy tölteni való paprika, 2 hegyes-erős paprika, 6 közepes fürtös paradicsom, 2 evőkanálnyi sűrített paradicsom, kevés olaj, só, 1 fehér kanál fűszerpaprika, kb. 2 dl forró víz, pár csepp folyékony édesítőszer. 
Szokásos módon készítettem a lecsót, és amikor már szépen összeállt, hozzátettem a szeletekre vágott sült csirkét, majd kb. 10 perc rotyogtatás és kóstolás után  a csípős füstölt kolbász szeleteket. Még pár perc együtt a serpenyőben és tálalhattam a finom csípős, zöldséges-húsos fogást. 
Kenyér nélkül testkontrollosnak mondható, 4 óra utána a várakozási idő.
Kenyérrel már nem, úgy 8 órás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése