A tegnapi ebédnél a fiúk hagytak némi pizzafűszeres ízesítésű
sültcsirkét: a két mellét, egy alsó combot és egy fél farrészt. Eszembe
jutott, hogy egy jó kis lecsót fel lehetne dobni vele. Aztán a főzés
utolsó fázisában, miután megkóstoltam a sülthúsos lecsót, éreztem, hogy
kellene még bele egy kis plusz íz. Egy kis füstös, úgyhogy beleszeltem
még egy kis darab - kb 10 cm - tóalmási csípős kolbászt.
A lecsó hozzávalói: 2 hatalmas hagyma, 5 nagy tölteni való
paprika, 2 hegyes-erős paprika, 6 közepes fürtös paradicsom, 2
evőkanálnyi sűrített paradicsom, kevés olaj, só, 1 fehér kanál
fűszerpaprika, kb. 2 dl forró víz, pár csepp folyékony édesítőszer.
Szokásos módon készítettem a lecsót, és amikor már szépen összeállt,
hozzátettem a szeletekre vágott sült csirkét, majd kb. 10 perc
rotyogtatás és kóstolás után a csípős füstölt kolbász szeleteket. Még pár perc együtt a serpenyőben és tálalhattam a finom csípős, zöldséges-húsos fogást.
Kenyér nélkül testkontrollosnak mondható, 4 óra utána a várakozási idő.
Kenyérrel már nem, úgy 8 órás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése