2014. június 29., vasárnap

Tejfölös karfiolleves vajas galuskával, karfiol sajtmártással

Karfiol sajtmártással

A levest hasonlóan készítettem, mint az itt  található gombalevest, ezért csak képet teszek fel róla. 
A sajtmártáshoz felforraltam 2 dl tejszínt, belenyomtam 2 gouda és 2 ementáler tömlős sajtot (Lidl-s). Alaposan kiforraltam, majd a tepsibe terített (előtte levesben megfőzött) karfiol rózsákat bevontam a sajtmártással, és 200 fokos sütőben átsütöttem. Isteni krémes lett az egész, nem tudtam betelni az ízével. Ezzel a mártással natúr sült csirkemellet is el tudnék képzelni, de akár kifőtt tésztával is isteni lehet.


Apának és Legkisebbikemnek sültcsirkét készítettem krumplipürével. Már az idejét sem tudom mikor volt utoljára krumplipüré. 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ebédetek volt! Egészségetekre! Nagyon guszta! Ma nálunk is a karfiol volt a "főszereplő" csak én rántottam!

    VálaszTörlés