Karfiol sajtmártással |
A levest hasonlóan készítettem, mint az itt található gombalevest, ezért csak képet teszek fel róla.
A sajtmártáshoz felforraltam 2 dl tejszínt, belenyomtam 2 gouda és 2 ementáler tömlős sajtot
(Lidl-s). Alaposan kiforraltam, majd a tepsibe terített (előtte
levesben megfőzött) karfiol rózsákat bevontam a sajtmártással, és 200
fokos sütőben átsütöttem. Isteni krémes lett az egész, nem tudtam
betelni az ízével. Ezzel a mártással natúr sült csirkemellet is el
tudnék képzelni, de akár kifőtt tésztával is isteni lehet.
Apának és Legkisebbikemnek sültcsirkét készítettem krumplipürével. Már az idejét sem tudom mikor volt utoljára krumplipüré.
Nagyon finom ebédetek volt! Egészségetekre! Nagyon guszta! Ma nálunk is a karfiol volt a "főszereplő" csak én rántottam!
VálaszTörlés