2011. szeptember 15., csütörtök

Ezek történtek és készültek az elmúlt napokban

Kis Unokám elaludt, Nagypapi vigyáz most rá, így fel tudok tenni néhány képet és talán le tudom írni, hogy mik történtek az elmúlt néhány napban, illetve mik készültek a konyhámban a legutóbbi "ételes" bejegyzés óta. Szombaton Párom és Legkisebbikem elment a Férjem Édesanyjáért, Tomikát is magukkal vitték, hogy Sógornőmék is láthassák, mert Ők most nem tudtak hozzánk látogatóba jönni. Így tudtam egy komolyabb takarítást végezni, amíg távol voltak. Drága jó Mama megint fölpakolva érkezett, egyrészt ajándékokkal, másrészt falusi kapirgálós csirkékkel és kakassal, sütivel, saját főzésű sárgabarack és szilva lekvárral. Alig győztem elpakolni a sok finomságot, amit kaptunk. A csirkék és kakas már asztalunkra is kerültek a héten. Szombat estére pizzát rendeltünk kedvenc pizzázónkból, legnagyobb örömömre a kicsinek ez nagyon bejött, öröm volt nézni, ahogy ette. Már szombaton megünnepeltük névnapomat, fiaimtól és barátnőiktől gyönyörű orchideákat kaptam. 
Vasárnap étterembe voltunk hivatalosak, szeptember lévén a szokásos családi összejövetelre, ahol Szüleim 52. házassági évfordulóját, és Mária napot ünnepeltünk (Anyukám is Mária). Finom ebédet ettünk, utána oroszkrém tortát, amit idő hiányában most nem én sütöttem, hanem úgy rendeltem meg a Liliom utcai cukrászdából. Ott mindig nagyon finom sütiket és tortákat készítenek, most sem kellett csalódnunk. 
Hétfőn a Mamától kapott csirkék aprólékából isteni levest főztem, annyit, hogy kedden ne kelljen levest főzni. Csigatésztát főztem bele, a kicsi úgy ette, mint kacsa a nokedlit. Ez is nagyon ízlett neki.



A csirkék combjaiból, szárnyaiból és farából sült lett, amihez hosszúra vágott krumplit sütöttem.  Ezeknek a csirkéknek az íze valami frenetikus volt, és a húsuk sem olyan laza volt, mint "gyári" társaiké. Még a sültből kikandikáló csont színe is más volt. Röviden: isteni volt :) !!




Legnagyobbikom megint hozott egy balint és egy csukát, a balint a mélyhűtőbe raktam, a csukát sűrűn beirdaltam, fokhagymával, borssal ízesítettem és kevés olajjal bedörzsölve megsütöttem. Még a Barátnőnek is nagyon ízlett, Ő eddig még nem evett csukát, de most megszerette.

Fokhagymás csuka
Az egész falusi kapirgálós kakasból belsőségekkel, lábakkal, tarajával és tökével együtt isteni kakaspörkölt készült, amit akkor tésztával tálaltam, de ma este aki szeretne a tegnapi főzelékhez azt is ehet "feltétként".


Tegnap kelkáposzta főzeléket főztem fokhagymás-köményes párolt karajjal.


Ma pedig négy tepsi pizzát sütöttem.









A kolbászost elfelejtettem lefényképezni sütés előtt, arról csak sütés utáni kép készült, de mind a négy pizza nagyon finom volt. Az első (felemás) pizza csak sonkás része készült Tomikának.

13 megjegyzés:

  1. Minden ételed, nagyon guszta lett. Biztosan ízlett a kis unokádnak is. Élvezd a kis unokád, hogy Veletek van.

    VálaszTörlés
  2. Nem unatkozól amint látom, finomabbnál finomabb ételeket készítettél. Örülök, hogy Tomikának végűl is megjött az étvágya. Így utólag is nagyon boldog névnapot kívánok Neked ! Biztos hogy emlékezetes marad számodra az idei névnapozásod amit szépen megünnepeltetek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomakat főztél! A párolt karaj tetszik a legjobban. Annak beírnád a receptjét?

    VálaszTörlés
  4. Hú, nagyon finomakat főztél, sütöttél, kakaspörkölt, pizza, nem semmi.

    VálaszTörlés
  5. Nem unatkozol az biztos:) Minden kaja nagyon szuper lett, jó, hogy mostmár a kisunokád is elkezdett enni:) Majd nem is akar a végén hazamenni.

    VálaszTörlés
  6. Ez a kínálat már egy étteremnek is becsületére válna. Persze, ha ilyen "beszállítóid" vannak, csirke, hal.
    Egyik étel gusztább, mint a másik. Nem tudnék választani.

    VálaszTörlés
  7. Máriáknak boldog névnapot!!!! A szüleidnek pedig még sok-sok együtt töltött boldog évet kívánok!!!

    Nagyon finomakat főztél, így hirtelen még választani sem tudnék. További jó unokázást.:)

    VálaszTörlés
  8. Ez igen!De sok minden készült a konyádban az elmúlt napokban!:-)A karaj recit én is kérném szépen!

    VálaszTörlés
  9. Ó, de jó lenne, ha te főznél rám...Hmm. Csupa finomság. Irigylem a családodat.
    Örülök, hogy Tomika kezd eszegetni.

    VálaszTörlés
  10. Ez közhellyel élnék: ez nem semmi!!!!! Nagyon szuper mindegyik étel!

    VálaszTörlés
  11. Hát ez nem semmi menü sor,azt gondolom nem unatkoztál,szívesen végig ettem volna!!! Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  12. Csak nyelek nagyokat!:)
    Maria, minden étel az elejétől a végéig nagyon guszta, finom.
    Tomika megszokja az itteni ízeket és nem lesz semmi probléma az étkezésével, meglátod!:)

    VálaszTörlés