2011. szeptember 1., csütörtök

Mai vacsoránk: Lecsó virslivel és debrecenivel





Annyi dolgom volt ma, hogy képtelen voltam valami komolyabb vacsorát főzni, ráadásul ez a meleg szinte földbe döngöl, nagyon nehezen viselem. Este felé azért csak össze kellett hozni megint valamit. Volt a mélyhűtőben egy csomag debreceni, a hűtőben egy csomag Pikok bécsi virsli, mindkettő akciós beszerzésből származott, csakúgy, mint a kilónyi lecsópaprika aminek kb. 3/4-ét használtam fel, és négy kisebb szem a legutóbb vásárolt  fürtös paradicsomból. Ezt már csak 3 hatalmas hagymával, kevés olajjal, 1 fehér kanálnyi fűszerpaprikával, 1 Nostia passzírozott paradicsommal, pici sóval, néhány csepp édesítőszerrel, kevés csiliporral kellett kiegészíteni és máris összeállt az egyik kedvenc nyári ételem, a lecsó. Az ilyen -  húsneműt is tartalmazó -  lecsót még ragadozóim is szívesen megeszik. Az elkészítés menete: kevés olajon hagymát, zöldpaprikát, pirítani, kis idő múlva szeletelt debrecenit hozzátenni, együtt sütni,








hozzárakni a feldarabolt paradicsomot, megszórni fűszerpaprikával, felönteni passzírozott paradicsommal, fűszerezni sóval, édesítőszerrel, csiliporral, végül hozzárakni a felszeletelt virslit, és készre főzni. 






Bocs a távirati stílusért, de majd leragad a szemem, olyan fáradt vagyok. A vacsora azért isteni finom volt :)




6 megjegyzés:

  1. Ki ne szeretné a lecsót, főleg sok finom kolbásszal:) Bár én magában is szeretem, jó csípősen. De hát a férfiak miatt mindig kell valami hús nálunk is.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk meg ebédre volt lecsó:) Most sajnos kiolvasztott szalonna nélkül, pár karika kolbásszal és két csirkeszárnnyal. De finom volt nagyon:)

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu - én is megenném magában is, de a pasik... :)

    Roza - finom lehetett :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom a lecsó minden formáját, akár naponta megtudnám enni. Nem csoda, hogy a "ragadozók" is kedvelték, ennyi kolbásszal!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki,guszta! Minden féle fajtáját nagyon szeretem, tojással is imádom!

    VálaszTörlés
  6. Már nem szeretsz főzni? :(

    VálaszTörlés