2014. október 9., csütörtök

A sült zöldség "utóélete"

A tegnapi sült zöldség nem aratott osztatlan sikert. Legkisebbikem meg sem kóstolta. Későn reggelizett, ebédre csak egy tányér levest evett. A krumpli maradéka elfogyott vacsorára, de a zöldségből maradt egy fél tepsivel, és rajta 5 szelet bacon. Sajnáltam volna kidobni, ezért hűtőbe raktam egy tálka sült zöldséget, és külön folpackba csomagolva az 5 szelet sült bacont. Ma aztán elővettem, kis fazékba öntöttem a sült zöldségeket, hozzá 4 dl 100 %-os paradicsomlevet, 1-1 csipet szárított oregánót és bazsalikomot, aztán összeturmixoltam, majd felforraltam, sült zöldséges-paradicsomos tésztaszószt főztem belőle. Pár csepp édesítőszer és a feldarabolt sült bacon is belekerült, aztán még néhány perc forralás és frissen főzött durum orsó tésztával már tálalhattam is. Tetejére durvára reszelt trappista sajt került.  Finom volt, így még Legkisebbikemnek is ízlett. 
Első fogásnak hamis zellerkrémlevest főztem, azt is a maradékfelhasználás jegyében. A hűtőben volt még egy tálka főtt krumpli (csülökpörkölt körete volt), azt főztem fel kevés Himalája sós-ételízesítős vízzel, nagy csokor zellerzölddel, őrölt borssal, csiliporral és kevés fokhagyma granulátummal. Összeturmixoltam, aztán szűrőn áttörtem, hogy a zeller szárának erős szálai ne rontsák a leves élvezeti értékét. A végén kicsit híg lett, ezért kávés csészényi hideg vízzel elkevert 2 teáskanál keményítővel sűrítettem. Üresen, vagy durvára reszelt sajttal lehetett fogyasztani - sajnos erről nem készült kép, pedig nagyon finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése