A tegnapi sült zöldség nem aratott osztatlan sikert. Legkisebbikem meg
sem kóstolta. Későn reggelizett, ebédre csak egy tányér levest evett. A
krumpli maradéka elfogyott vacsorára, de a zöldségből maradt egy fél
tepsivel, és rajta 5 szelet bacon. Sajnáltam volna kidobni, ezért hűtőbe
raktam egy tálka sült zöldséget, és külön folpackba csomagolva az 5
szelet sült bacont. Ma aztán elővettem, kis fazékba öntöttem a sült
zöldségeket, hozzá 4 dl 100 %-os paradicsomlevet, 1-1 csipet szárított
oregánót és bazsalikomot, aztán összeturmixoltam, majd felforraltam, sült zöldséges-paradicsomos tésztaszószt főztem belőle.
Pár csepp édesítőszer és a feldarabolt sült bacon is belekerült, aztán
még néhány perc forralás és frissen főzött durum orsó tésztával már
tálalhattam is. Tetejére durvára reszelt trappista sajt került. Finom
volt, így még Legkisebbikemnek is ízlett.
Első fogásnak hamis zellerkrémlevest főztem, azt is a
maradékfelhasználás jegyében. A hűtőben volt még egy tálka főtt krumpli
(csülökpörkölt körete volt), azt főztem fel kevés Himalája
sós-ételízesítős vízzel, nagy csokor zellerzölddel, őrölt borssal,
csiliporral és kevés fokhagyma granulátummal. Összeturmixoltam, aztán
szűrőn áttörtem, hogy a zeller szárának erős szálai ne rontsák a leves
élvezeti értékét. A végén kicsit híg lett, ezért kávés csészényi hideg
vízzel elkevert 2 teáskanál keményítővel sűrítettem. Üresen, vagy
durvára reszelt sajttal lehetett fogyasztani - sajnos erről nem készült
kép, pedig nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése