Tegnap megettük a vasárnapról megmaradt marhahúslevest meg a borsos
tokányt rizzsel. Mára még volt marhapörkölt, meg vadas marha tésztával,
de mára is kellett valami leves. A hét végén vettem egy kiló friss
kelbimbót, ma ebből készült egy jó kis fűszeres leves. A levesbetétnek
pirított virslikarikákat készítettem bele.
Hozzávalók: 1 kg kelbimbó megtisztítva, félbevágva, fél fej
hagyma és 3 gerezd fokhagyma felaprítva, 1-1 nagy szál sárgarépa és
petrezselyemgyökér, 1/4 zellergumó feldarabolva, kevés olaj, 2,5 liter
forró víz, só, ételízesítő, csilipor, fokhagyma granulátum ízlés
szerint, apróra vágott friss petrezselyem és zeller zöldje, 5 csapott
teáskanál keményítő, kis kávéscsésze hideg víz, 1-2 pár bécsi roppanós
virsli felszeletelve, pici olajon megpirítva.
A megtisztított, feldarabolt zöldségeket és kelbimbót a hagymákkal
együtt 1-2 evőkanál olajon megdinszteltem, felöntöttem forró vízzel,
fűszereztem sóval, csiliporral, kevés fokhagyma granulátummal,
ételízesítővel. Amikor puhára főttek a zöldségek beleraktam a
felaprított petrezselyem és zellerzöldet, besűrítettem hideg vízzel
elkevert keményítővel, forraltam 1-2 percig, aztán beleöntöttem a kevés
olajon megpirított virslikarikákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése