A mai gombalevesünk annyiban különbözött az eddig leírtaktól, hogy ez
tárkonnyal lett ízesítve, ezért egy finom krémes tárkonyos ragulevesre
emlékeztetett.
Hozzávalók: 4 nagy csiperke, fél fej hagyma, 1-1 szál
sárgarépa és petrezselyemgyökér, egy negyed zellergumó, 1-2 evőkanál
olaj, 2 liter forró víz, Himalája só, ételízesítő, bors, szárított
petrezselyemzöld és tárkony ízlés szerint. A habaráshoz: 3 evőkanál rétes liszt, 3 púpos evőkanál 20 %-os tejföl, 1 dl hideg víz összeturmixolva.
A gombát megtisztítottam, barna lemezeit is kivágtam, majd
felszeleteltem. Felaprítottam a hagymát meg a megtisztított zöldségeket
is, aztán pici olajon mindent megdinszteltem. Felöntöttem vízzel,
ízesítettem sóval, ételízesítővel, borssal, szárított
petrezselyemzölddel meg tárkonnyal, majd kb. 15 perc alatt puhára főztem
a zöldségeket. Akkor habarást készítettem, amivel behabartam a levest,
még 5-6 percig forraltam és azonnal tálalhattam. Isteni krémes, ízes
leves lett.
Második fogásnak virslis kiflit sütöttem bolti friss leveles tésztából meg 10 szál Pikok bécsi virsliből.
A tésztát kitekertem, egyforma széles csíkokra vágtam, körbetekertem
vele a virsli szálakat. A kiflik tetejét megkentem tejföllel, és reszelt
sajttal gazdagon megszórva 250 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Nagyon kedvemre való lenne mindkét fogásod! Nagyon guszta. Gombát szeretem de valahogy még levesnek eddig nem főztem pedig nagyon finom lehet. Ezt a tésztás virslis finomságot már annyi helyen láttam és akartam én is kipróbálni de eddig valahogy elmaradt.Kénytelen leszek pótolni mert nagyon megkívántam:)
VálaszTörlésÉva, érdemes kipróbálni ezt a levest, Párom nem nagy gomba rajongó, de ezt még Ő is meglájkolta a FB-on :).
VálaszTörlésVirslis kiflit már többször sütöttem, mindig nagy sikere van a családban. Tegnap Öcsém is megkóstolta és csak annyit mondott: ez zseniális! - ráadásul ennél egyszerűbb nem is lehetne.