Még a nyáron olvastam ezt a nagyon egyszerű és gyors kukorica főzési módot a Chili & Vanilia blogon.
Aztán egy ismerősünk meglepett bennünket egy csomó főzni való
kukoricával. Tudom, ha egyszerre főztem volna meg hagyományosan, (eddig
Anyukám receptje alapján forrás után 10 percig főztem) legtöbbjét ki
kellett volna dobni, mert a főtt kukorica csak frissen, melegen jó -
legalábbis szerintem. De szerencsére beugrott a mikrós főzés, mint
kipróbálandó lehetőség. Hárman vagyunk, hát három csövet mikróztam meg
saját levében, azaz a csövek természetes burkában, a csuhéjban. A mikró
forgó tányérjára triplán hajtott konyhai törlőpapírt fektettem, arra
kerültek a csövek.
Épp csak a kilógó, megbarnult bajuszszálakat meg a nagy torzsát vágtam
le ollóval. Aztán a 3 csövet 1000 Watton 6 percig mikróztam. Tányérral
együtt kivettem, vártam néhány percet, mert nagyon felforrósodtak a
csövek. Aztán mindkét kézbe többszörösen hajtott papírtörlő, és
gyönyörűen le lehetett húzni a csuhéjt, a bajuszkákat mindent, és
azonnal neki lehetett esni a finom édes szemek lerágásának. Amíg tartott
az ajándékból minden nap megettünk 1-1 csövet. Aztán a piacon is
kerestem a kukoricát, de sajnálattal láttam, hogy több helyen úgy
árulták, hogy a csuhéj egy részét eltávolították. Igaz, így láthatóvá
váltak a szemek, de mikrós főzésre mégsem mertem olyat venni, csak
olyat, amin sértetlen volt a burkolat :).
A hét végén megint megleptem a családot, Apa nagyon örült, Legkisebbikem
már nem lelkesedett annyira mint nyáron. Kicsit féltem, hogy nem
lesznek-e túl öregek a szemek a csöveken, de szerencsére ugyanolyan
finom zsenge, édes kukoricát sikerült vennem, amilyen a nyári volt.
Érdemes kipróbálni ezt a főzési módot, így mindig gyorsan és frissen
élvezhetjük a finom édes főtt kukoricát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése