A szombati piaci bevásárlás alkalmával gyönyörű friss kaprot és
snidlinget is találtam, nem tudtam ellenállni a csábításnak mindkettőből
vettem egy-egy csomót, de a hét végén nem használtam fel.
Ma aztán eszembe jutott, hogy milyen isteni leves lehetne a maradék
krumplipüré azon részéből, amit nem használtam fel a töki pomposhoz, ha
kaporral és snidlinggel ízesíteném.
Így aztán annyi vízzel (kb. 7 dl) öntöttem fel a megmaradt krumplipürét,
hogy éppen kellemes sűrűségű legyen a krémlevesem, aztán hozzátettem az
apróra vágott kaprot, összeturmixoltam, és felforraltam kevés Himalája
sóval és őrölt borssal ízesítve. Hozzáadtam még az összevágott nagy
csokor snidling kb. 1/4-ét, meg egy púpos evőkanál tejfölt, jól
elkevertem és épp csak pár percig főztem, majd azonnal tálaltam. Isteni
finom lett ez a kapros-snidlinges burgonyakrémleves. Van olyan jó, mint
egy tejfölös kaporszósz, csak liszt mentesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése