2014. október 20., hétfő

Kapros-snidlinges burgonyakrémleves tejfölösen

 
A szombati piaci bevásárlás alkalmával gyönyörű friss kaprot és snidlinget is találtam, nem tudtam ellenállni a csábításnak mindkettőből vettem egy-egy csomót, de a hét végén nem használtam fel. 
Ma aztán eszembe jutott, hogy milyen isteni leves lehetne a maradék krumplipüré azon részéből, amit nem használtam fel a töki pomposhoz, ha kaporral és snidlinggel ízesíteném.
Így aztán annyi vízzel (kb. 7 dl) öntöttem fel a megmaradt krumplipürét, hogy éppen kellemes sűrűségű legyen a krémlevesem, aztán hozzátettem az apróra vágott kaprot, összeturmixoltam, és felforraltam kevés Himalája sóval és őrölt borssal ízesítve. Hozzáadtam még az összevágott nagy csokor snidling kb. 1/4-ét, meg egy púpos evőkanál tejfölt, jól elkevertem és épp csak pár percig főztem, majd azonnal tálaltam. Isteni finom lett ez a kapros-snidlinges burgonyakrémleves. Van olyan jó, mint egy tejfölös kaporszósz, csak liszt mentesen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése