Régen volt sült zöldség nálunk, ma újragondolva sütöttem meg.
Hozzávalók: 1 padlizsán, 2 fej hagyma, 2 kisebb cukkini, 1
piros kaliforniai paprika, 3 kisebb sárga paprika, 1 hegyes erős
paprika, 3 érett paradicsom, kevés olaj, sertéssült fűszerkeverékem (most Himalája sóval), 6 nagyobb krumpli, 200 gr szeletelt bacon.
A padlizsánt, cukkinit, hagymát és krumplit megtisztítottam, megmostam,
mindent vékony karikákra vágtam. 2 tepsit kibéleltem sütőpapírral, a
sütőpapírt picit megolajoztam, aztán az egyikbe először sorban leraktam a
vékonyra karikázott padlizsánt, megpergettem sertéssült
fűszerkeverékemmel, betakartam hagymakarikákkal, arra a cukkini
következett, amit megint csak megpergettem a fűszerkeverékkel. Tetejére a
paprika karikák és felszeletelt paradicsom következett, ugyancsak
megszórva pici fűszerrel, majd néhány csepp olajjal meglocsoltam, és 200
fokra előmelegített sütőbe toltam,
csakúgy, mint a vékonyra szelt, fűszerezett, picit olajjal elkevert krumplit. Kb. 20-25 perc után a hőt 250 fokra emeltem, úgy folytattam tovább a sütést további 15 percig. Akkor a bacon szeleteket elosztottam a krumplin és a zöldségeken, és 275 fokon sütöttem kb. 10-15 percig, amíg ilyen szépek lettek.
csakúgy, mint a vékonyra szelt, fűszerezett, picit olajjal elkevert krumplit. Kb. 20-25 perc után a hőt 250 fokra emeltem, úgy folytattam tovább a sütést további 15 percig. Akkor a bacon szeleteket elosztottam a krumplin és a zöldségeken, és 275 fokon sütöttem kb. 10-15 percig, amíg ilyen szépek lettek.
Előtte egy instant levest is készítettem, a képen látható csomagból, hármunknak kettőből, még így is rengeteg volt a tészta a levesben.
A két csomag tésztát összetörtem, kis fazékba raktam. 1,3-1,4 liter
forró vízzel felöntöttem, hozzáadtam a csomagban található ízesítő
anyagot, és olajat, majd tovább ízesítettem sötét szójaszósszal és
csiliszósszal. Tettem még bele egy teáskanál szárított
petrezselyemzöldet és kb. 2 kávéskanálnyi fokhagyma granulátumot. Végül
néhány szeletke hegyes erős paprikával intenzívebbé tettem a csípősségét
ennek a barnás levesnek. Csodálkozva nézett a család, hogy ilyen levest
még soha nem ettünk, de kóstolás után bekanalazták, és megállapították,
hogy finom, kellemesen csípős-savanykás leves lett. Tudom, hogy nem a
gasztronómia csúcsa, de a hidegben kellemesen átmelegítette a
testünket-lelkünket :).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése