2014. október 8., szerda

Tepsis sült zöldségek és krumpli baconnel

Régen volt sült zöldség nálunk, ma újragondolva sütöttem meg. 
Hozzávalók:  1 padlizsán, 2 fej hagyma, 2 kisebb cukkini, 1 piros kaliforniai paprika, 3 kisebb sárga paprika, 1 hegyes erős paprika, 3 érett paradicsom, kevés olaj, sertéssült fűszerkeverékem (most Himalája sóval), 6 nagyobb krumpli, 200 gr szeletelt bacon
A padlizsánt, cukkinit, hagymát és krumplit megtisztítottam, megmostam, mindent vékony karikákra vágtam. 2 tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőpapírt picit megolajoztam, aztán az egyikbe először sorban leraktam a vékonyra karikázott padlizsánt, megpergettem sertéssült fűszerkeverékemmel, betakartam hagymakarikákkal, arra a cukkini következett, amit megint csak megpergettem a fűszerkeverékkel. Tetejére a paprika karikák és felszeletelt paradicsom következett, ugyancsak megszórva pici fűszerrel, majd néhány csepp olajjal meglocsoltam, és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam,


csakúgy, mint a vékonyra szelt, fűszerezett, picit olajjal elkevert krumplit. Kb. 20-25 perc után a hőt 250 fokra emeltem, úgy folytattam tovább a sütést további 15 percig. Akkor a bacon szeleteket elosztottam a krumplin és a zöldségeken, és 275 fokon sütöttem kb. 10-15 percig, amíg ilyen szépek lettek.


Előtte egy instant levest is készítettem, a képen látható csomagból,  hármunknak kettőből, még így is rengeteg volt a tészta a levesben.

A két csomag tésztát összetörtem, kis fazékba raktam. 1,3-1,4 liter forró vízzel felöntöttem, hozzáadtam a csomagban található ízesítő anyagot, és olajat, majd tovább ízesítettem sötét szójaszósszal és csiliszósszal. Tettem még bele egy teáskanál szárított petrezselyemzöldet és kb. 2 kávéskanálnyi fokhagyma granulátumot. Végül néhány szeletke hegyes erős paprikával intenzívebbé tettem a csípősségét ennek a barnás levesnek. Csodálkozva nézett a család, hogy ilyen levest még soha nem ettünk, de kóstolás után bekanalazták, és megállapították, hogy finom, kellemesen csípős-savanykás leves lett. Tudom, hogy nem a gasztronómia csúcsa, de a hidegben kellemesen átmelegítette a testünket-lelkünket :). 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése