A tegnapi sütihez ma egy kis "fagyit" készítettem. Mesés volt a kettő együtt.
A világ legegyszerűbben elkészíthető finomsága ez az
epres-banános fagylalt. Alapja az érett, fagyasztott banán. Télen és tavasszal a már túl éretté vált banánokat megtisztítva bezacskóztam, és fagyasztóba tettem. Tudtam, hogy az sem fog kárba veszni, ha eljön az eperszezon. És így is lett. Ilyen banánból készült a fagylalt. Hozzávalók:
- 4 db fagyasztott banán,
- 15 szem érett eper,
- 2 evőkanál méz.
Nem volt más dolgom, hagytam a banánokat kissé kiolvadni, de éppen csak annyira, hogy a turmix kése már pürésíteni tudja. Utána beleraktam megmosott, lecsepegtetett, feldarabolt eperszemeket és a mézet, összeturmixoltam, és máris elkészült a finom fagyi. Ha kissé hígabbra sikerül, mint szerettük volna, akkor sincs probléma, csak zárható műanyag dobozba öntve be kell tenni a fagyasztóba az összeturmixolt gyümölcsöket, néhány óra elteltével újra turmixolni, és fagylaltos kanállal adagolhatóvá válik. Nagyon finom, adalékoktól mentes, "csak" gyümölcsből készült fagyi :) Önmagában is, vagy süti mellé mindenkinek szívesen ajánlom!!
|
Cseresznyés süti eper-banán fagyival |
A banán eper párosítás nagyon jó én is szoktam alkalmazni. Isteni a fagylaltod.
VálaszTörlésNagyon jól hangzik!
VálaszTörlésKedves Mária!
VálaszTörlésKöszi,jó kis finomság,természetes elkészítem,főleg hogy nem kell hozzá fagylaltgép.Most megenném!!!!
Tényleg egyszerű, csupa gyümölcs, és fincsi :)
VálaszTörlésJöhet a fagyi.
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik :)
VálaszTörlésNagyon izgalmas, főleg az eper-banán fagyi. Finom lehet
VálaszTörlésKöszi Bianka! Nagyon egyszerű, de nagyon finom! :)
VálaszTörlés