2011. május 22., vasárnap

Currys csirkecombok currys rizzsel, vegyes salátával



Megmondom őszintén nem sok kedvem volt ma főzni, ebben az irdatlan hőségben. Ma már elővettem téli álmából a ventilátort, mert már nem bírtam tovább a meleget. Családtagjaim elmentek itthonról, ki horgászni, ki teniszezni, így egy kis blogolvasgatás belefért a mai délelőttömbe. Azért fél 11 körül csak nekiveselkedtem, hogy legyen valami ebéd. Levest nem főztem, mert a tegnapi petrezselyem krémlevesből volt még annyi, ami Apának és nekem elég, a Fiúk nem kértek tegnap sem, hát magukra vessenek. (Ők még nem annyira levesesek mint mi "öregek" :) ) Második fogásként currys csirkecombokat sütöttem, egy csirke XXL-es combcsomagból (5 db volt benne). A megmosott, megtisztított combokat beszórtam szitált ételízesítővel és hot madras curry porral, sütőfóliába csomagoltam, és 180 fokra melegített sütőben sütöttem kb. 1 órán át, aztán levágtam a sütőfólia felső részét, és még 10-15 perc alatt szépen megpirítottam a csirkét.

Ez a sütőfólia nem előregyártott zacskó, hanem méterben kapható a Tesco-ban, mindig akkorát lehet levágni belőle amekkora éppen kell. Tűzőgéppel tűztem össze mindkét végén, de ugyanolyan jól szuperált, mintha a saját lezáróját  használtam volna, csak így nem húzódott össze annyira a fólia két vége.









Amíg a csirke sült, elkészítettem a currys rizst, a készítés módja itt található, annyi különbséggel, hogy kicsit több a rizs és a víz, de nincs benne kiszitált szárított zöldség. Hozzávalók:



  • 1 nagy fej hagyma

  • kevés olaj

  • 45 dkg paraboiled rizs

  • 2 csapott fehér kanál szitált ételízesítő és pici só / vagy ízlés szerint

  • 2 fehér kanál hot madras curry por

Vegyes saláta:
Hozzávalók:
  • fél fej új fejeskáposzta

  • fél kígyóuborka

  • 1 kis fej lilahagyma

  • 1 tv paprika

  • 2 erős paprika

  • 2 paradicsom. 

az öntethez:
  • 4 evőkanál 10 %-os ecet

  • 8 evőkanál hideg víz

  • fehér kanál hegynyi só

  • 1 teáskanálnyi édesítőszer

  • 1 evőkanál olaj




Vegyes saláta
A zöldségeket megmosás után feldaraboltam. Először az új káposztát vágtam csíkokra, és fehér kanálhegynyi sóval lesóztam. Ezután következett az uborka és a lila hagyma, hosszában kettévágva, majd vékonyra szeletelve, majd a zöldpaprikák, végül a paradicsom, négyfelé vágva, utána szeletelve. Minden zöldséget egy nagy üvegtálba raktam, jól elvegyítettem, végül az öntettel nyakon öntöttem, és tálalásig még néhányszor átforgatva állni hagytam. 
Az elkészült csirkecombokat fagyis kanállal adagolt párolt rizzsel  és vegyes salátával tálaltam. Egyszerű, mégis nagyon finom ebédünk volt :)





Currys csirkecombok currys rizzsel és vegyes salátával

9 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ebéd, szívesen ebédeltem volna Nálad. Kukkants be hozzám meglepetés vár: http://ritaennielvezet.blogspot.com/ a május 22-i bejegyzésnél.

    VálaszTörlés
  2. Itt is szeretném megköszönni, hogy rám is gondoltál a díj továbbadásánál!! :)

    VálaszTörlés
  3. Finomságos ebédetek volt!
    Szeretem, hogy olyan részletesen leírsz mindent!:-)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Nelli és bocsi, ha túl hosszú vagyok! Szerinted hogy lenne jobb? (Mert nem akarok senkit untatni, hajlandó vagyok változtatni)

    VálaszTörlés
  5. Még nem használtam soha curryt!
    Majd egyszer!!
    Szerintem maradj így, mi ezt már megszoktuk és már el is várjuk, hogy szépen részletesen leírd. Puszi!

    VálaszTörlés
  6. Nehogy változtassál! Ez teszi a blogodat egyénivé. Mint ahogy szerintem minden blognak meg van a maga egyénisége!:)

    Legyen kellemes, szép heted!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm kedves Juci és Roza! Nagyon aranyosak vagytok! Én is kellemes, szép hetet kívánok Nektek!!

    VálaszTörlés
  8. Marika,így tökéletes minden ahogy írod,na és az ételeid is mindig isteniek,mint ahogy most is:-)!

    VálaszTörlés
  9. Olyan kedves vagy Ditta, köszönöm!!

    VálaszTörlés