Annak ellenére, hogy sem Párom sem legkisebbik Fiam nem rajonganak a gombáért, a gombás-kolbászos tésztának nagyon kedvező fogadtatása volt. (Igazából legszívesebben csak gombával készítettem volna, a kolbász volt a "kellősítő anyag", ami ahhoz kellet, hogy megegyék.) Igaz a "kicsi" az összes gombát átpakolta az én tányéromba, de ennél nagyobb baj sose legyen. El is fogyott az összes ebédre, úgyhogy vacsorát is főztem, mire legnagyobbik Fiam hazaért a munkából. Nem volt nehéz kitalálni, hogy mi legyen a vacsora, mert a mai kiruccanás során nagyon szép egész csirkemellet találtam a Tescoban, 999,- Ft/kg áron, vettem is belőle négyet, eleve azzal a gondolattal, hogy felét kifilézem és rizseshúst készítek belőle. (Azt hogy a másik kettőből mi legyen azt még holnapig kigondolom, az biztos, hogy a csontokból jó kis levest fogok főzni.) Káposztám és minden egyebem volt itthon, úgyhogy minden adva volt egy finom meleg vacsorához.
A párolt káposzta hozzávalói:
- 1 fej káposzta
- 1 csapott fehér kanál só (inkább kicsit kevesebb legyen)
- kevés olaj
- 2-3 evőkanál ecet
- 1-2 evőkanál víz
- 3-4 kávéskanál cukor
- kevés őrölt bors
A currys rizseshús hozzávalói:
- 4 db fél csirkemell filé
- 2 kis fej hagyma
- kevés olaj
- 1 csomag mirelit finomfőzelék alap
- 50 dkg rizs
- 2 fehér kanál ételízesítő (vagy ízlés szerint)
- 2 fehér kanál Hot madras curry fűszerkeverék
- kevés őrölt bors
- 1,2 liter forró víz
Utána megtisztítottam és apróra vágtam a hagymát, majd lebőröztem és kifiléztem a csirkemellet, a húst kockára vágtam. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároltam egy teflon bevonatú wokban, majd hozzáraktam a csirkemell kockákat. Addig sütöttem, míg teljesen kifehéredett. Ekkor hozzáöntöttem a mirelit zöldségeket, addig pároltam, míg teljesen átforrósodott, ezután a rizst is beleöntöttem, és kissé lepirítottam, megszórtam ételízesítővel, curry fűszerkeverékkel és kevés őrölt borssal, majd felöntöttem 1 liter forró vízzel, elkevertem, forrás után, fedő alatt, takarékon főztem 20 percig. Akkora a rizs már jól magába szívta a folyadékot, úgyhogy még 2 dl forró vizet öntöttem rá, és hagytam még 5 percig főni.
Tálalásnál a tányér egyik oldalára a párolt káposzta, másik oldalára a zöldséges rizseshús került. Nagyon kellemesen egészítette ki a kissé savanykás párolt káposzta a fűszeres rizses húst.
Zöldséges-currys rizseshús -párolt káposztával |
Remek párosítás! Finom kaját készítettél megint!
VálaszTörlésKedves Mária.Remek ebéd volt,csak kár hogy nem jártam arra!!
VálaszTörlésNagyon finom volt, jutott volna Nektek is belőle :)
VálaszTörlés