Ma elég sokat "szórakoztam" a konyhában, ezért nem volt már kedvem bonyolult vacsorához. De mire "éheseim" hazaérnek csak kellett készíteni valami harapnivalót, mert a parajpuding - bármennyire finom is, nem az Ő műfajuk. A sült csirkét viszont szeretik, ezért azt kapnak, most saját "gyártású" steakburgonyával. A csirkedarabokat a sültcsirke fűszerkeverékemmel és pici sóval szórtam meg, alufóliával lefedve, 170 fokos sütőben sütöttem kb. 55 percig, ekkor levettem a fóliát és 10-15 percig 250 fokon pirítottam a husit). A krumpli így készült: kicsit nagyobb méretű újburgonyát jó alaposan megsikáltam, aztán héjastól négybe vágtam, sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam, fűszereztem a sültcsirke fűszerkeverékemmel, sóval, meglocsoltam kevés olajjal, jól elkevertem és a sülő csirke alá toltam a sütőbe 45 percre. Amikor a csirkéről levettem a fóliát, még kb. 5 percig sütöttem 250 fokon a krumplit, majd kivettem, meg ne égjen.
Sült csirke "steak" burgonyával |
Nagyon jól néz ki! Ha előbb olvasom, vagy esetleg nekem is eszembe jutott volna, nem pazaroltam volna az új krumplit pürének! :(
VálaszTörlésSertés pörkölt mellé is biztosan finom lett volna, na de majd legközelebb, mert , hála Neked, mostmár ezt a változatot is ismerem !:) Köszi!
Ez így nagyon finom, és még az is jó ezekben az ételekben, hogy egyszerre elkészülnek.Bedugja az ember a sütőbe és tud addig mást csinálni.:-)
VálaszTörlésMarika, örülök, ha tetszik, bár szerintem inkább sültekhez való, mint pörkölthöz.
VálaszTörlésNelli, én is pont ezért szeretem, ráadásul energiatakarékos is, mert nem kell még egy hőforrás a körethez.
Nagyon finom, férjem oda lenne érte
VálaszTörlésFinom is és jól is néz ki:)
VálaszTörlés