Az én nagy Ho-horgászom már megint szerencsével járt ma reggel. Egy gyönyörű nagy süllőt hozott a hajnali horgászatból. Egy szépséghibája azért volt a dolognak, hogy nekem kellett megint pucolni. De mentségére legyen mondva, megint munkába ment, és állítólag már éppen haza indult volna a pecából, amikor jött ez a szép kapás, úgyhogy az időhiányra hivatkozást elfogadtam. Főleg, hogy fejedelmi lakoma lesz vacsorára egy kis munkáért cserébe - mert csak vacsorára készítem el, friss legyen mire legnagyobbik Fiam is hazaér a munkából. Szemmértékre biztosan volt vagy 2,5 kilós, az biztos, hogy feldolgozva 1,5 kg gyönyörűséges szálka és bőrmentes süllőfilém lett. (Csak csendben jegyzem meg, hogy nem tudtam azonnal nekifogni, volt egy sürgős befejezetlen dolgom előtte, úgyhogy vagy 1 órát pihent az asztalon, mielőtt elkezdtem a tisztítást. A pikkelyek lekaparása teljesen reménytelen vállalkozásnak tűnt, ezért először kibeleztem, aztán leszedtem a filéket a gerincről, végső mozzanatként pedig a pikkelyes bőrt vágtam le a filékről, úgy, hogy bőrével lefelé az asztalra fektettem, majd éles késsel a bőr és a hús közé vágtam, olyan közel a bőrhöz, amennyire csak lehetett. Ez a fordított tisztítási mód azonban - szerintem - nem von le semmit a hal értékéből :) )
Süllőfilé szálka és bőr nélkül |
Maria, honvágyat ébresztesz bennem :) A süllö a kedvenc balatoni halam, apukám minden évben fog 1-2 gyönyörü példányt! Kíváncsian várom, mi készül belöle!
VálaszTörlésKüldöm a nagylányomat vacsira!Ő mindenevő halból!:-)Szerintem bármit készítesz vevő lesz rá!:-)
VálaszTörlésCsatlakozom az előttem szólóhoz, hogy mi készül belőle?
VálaszTörlésNagyon felcsigáztad az érdeklődésemet. Imádok mindenféle halat.
VálaszTörlésÉn is elfogadnám ezt a halat. Nézz be hozzám kérlek, vár rád valami:)
VálaszTörlésKedves Bors and Pepper! Ez nem balatoni, hanem tiszai süllő, de ízre olyan finom, mint a balatoni fogas.
VálaszTörlésKedves Bors and Pepper, Nelli, Mrita, Hobbychef és Kati
Nem gondoltam, hogy ilyen érdeklődés mutatkozik a halunk iránt. Örömmel látom. Remélem nem okoztam túl nagy csalódást, hogy csak ilyen egyszerű (de számunkra nagyszerű) fogás készült belőle.
Kati! Megyek Hozzád!