Tarját már készítettem sült zöldségekkel, a különbség annyi, hogy most egész tarjából készült és nem vékonyra szeleteltből. (A hentes hölgyet megkértem, hogy csontozza ki, és vágja össze a csontot, abból csontlevest főztem gyorsfőző fedővel (szokásos jelzések után 30 perc alatt), de a mai ebédben a levest nem tálaltam fel, majd elteszem a hűtőbe, holnap hidegen leszedem róla a zsírt, és utána gondolom tovább). Szóval a tarját most én szeleteltem fel, jó "embörös", 2-2,5 cm vastag szeleteket vágtam, befűszereztem sertésfűszerrel és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam, alufóliával lefedtem (fényes oldala a hús felé), aztán előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 170 fokon sütöttem másfél óráig, majd a fóliát levéve, a húsokat megforgatva kb. 200 fokon még 10 percig. Amikor betettem a húst sülni, egy másik tepsit is kibéleltem sütőpapírral, és a sült zöldségek hozzávalóit abba raktam. A maiban sült zöldségben ezek voltak:
- 1 db nagyobb padlizsán
- 10 db lecsó paprika
- 1 db erős paprika
- 4 db kisebb hagyma
- 4 db sárgarépa
- 3 db paradicsom
- 2 fehér kanál sertéssül fűszerkeverék, pici só
- kevés olaj
Tarja sült zöldségekkel |
Micsoda színvilág!De finom lehetett!
VálaszTörlésPadlizsánt még sosem sütöttem így.
Nagyon finom volt! Szeretem-szeretjük a sült zöldségeket. Az a legjobb benne, hogy szinte bármilyen összeállításban el lehet készíteni. A fűszerezés olyan, mint a mellé készülő húsé. Azért is szeretem még, mert nincs vele sok gond, és egy "tűznél" megsül a hús és a köret is.
VálaszTörlés